POLÍTICA
Política 20/12/2013

Jordi Martí (PSC) diu que votaria 'sí' a la primera pregunta de la consulta i no descarta el 'sí' a la segona

El líder socialista a Barcelona es mostra convençut que no se l'expulsarà del partit després que ell i una altra regidora del PSC s'hagin desmarcat del rebuig a la consulta del 9-N

M.ortega
2 min

BarcelonaEl cap de files del PSC a Barcelona, Jordi Martí, ha defensat la seva decisió de sortir del ple per no haver de votar en contra, com ha fet el seu grup, de la consulta del 9 de novembre. Ha assegurat que no comparteix la posició del partit i que està convençut que no se l'expulsarà per haver trencat, de nou, la disciplina a vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha concretat, a més, que si la consulta se celebrés, ara mateix votaria 'sí' a la primera pregunta i no descarta el 'sí', també, a la independència si l'Estat no canvia la seva actitud. Martí ha assegurat que el PSC ha de ratificar "dia a dia" el seu compromís amb el catalanisme polític. Ha defensat que dins del partit hi ha un sentiment molt ampli que estaria més a prop de la posició que ell ha intentat defensar que de la de la direcció del partit.

Si bé ha assegurat que voldria poder votar 'no' a la segona pregunta, també ha considerat que això depèn del fet que l'Estat "canviï d'actitud". En la votació d'aquest divendres, també s'ha absentat la regidora socialista Montse Sánchez i Martí ha concretat que hi havia més regidors dubtosos i que ell no ha demanat a ningú que fes el pas.

Torpede a Navarro i grup esquerdat

Jordi Martí ha llançat un torpede a Pere Navarro en criticar-li que brindés amb María de los Llanos de Luna, Alícia Sánchez-Camacho i Albert Rivera per una Constitució que és un "fre a les aspiracions de Catalunya és un error". Absentant-se de la votació, Martí i Sánchez han evidenciat un cop més l'esquerda al grup municipal del PSC de Barcelona, format per 11 regidors. De fet, més enllà de Barcelona, els 'sí' a la consulta del 9-N prenen força en el territori.

stats