Política 05/07/2013

Schulz creu que la independència de Catalunya és problema d'Espanya i no de la UE

El president del Parlament Europeu ha dit que el debat sobiranista ha de resoldre's dins el marc establert per la Constitució espanyola i "no a través dels tractats europeus"

Efe
1 min

MadridEl president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha considerat avui que el debat sobre la independència i l'autonomia de Catalunya és un "problema intern d'Espanya" i no de la Unió Europea, que ha de resoldre's dins de la Constitució espanyola i no a través dels tractats europeus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha expressat Schulz en un esmorzar de Nueva Economia Fórum, que ha estat presentat per l'expresident del govern Felipe González.

En resposta a una de les preguntes que li han formulat durant aquesta trobada sobre el dret a decidir de Catalunya, Schulz ha emmarcat el debat sobiranista en la política espanyola.

Segons la seva opinió, "és un problema intern d'Espanya" i "no és un problema de la Unió Europea", per la qual cosa s'ha de resoldre dins el marc establert per la Constitució espanyola i "no a través dels tractats europeus".

stats