Política 21/02/2015

Mas confia a aprovar la llei electoral i demana al PSC que "no es quedi fora"

El president de la Generalitat demana al poder local "posar tota l'energia" a convèncer els "que no ho estan del tot" per assolir els 90 diputats que es necessiten per aprovar una llei "que va en la línia de la regeneració democràtica del país"

Efe
2 min
Artur Mas durant la seva intervenció a la Convenció Municipal de CDC / ACN

SevaEl president català, Artur Mas, ha confiat a aprovar la llei electoral per a Catalunya abans d'acabar la legislatura i, en aquest sentit, ha fet una crida al PSC perquè "s'ho pensi dues vegades" abans de "quedar-se fora" del consens amb altres formacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CiU, ERC i ICV-EUiA van avisar ahir que si en 15 dies no veuen voluntat per part d'altres grups de consensuar un sistema electoral totalment nou, el que faran és traslladar el model actual derivat de la llei electoral estatal a una llei catalana però amb llistes electorals desbloquejades. Des de CiU, a més, es va advertir que aquesta formació portarà la llei electoral a votació del ple encara que no estigui garantida una majoria suficient per tirar-la endavant, en un moviment per pressionar el PSC.

En la clausura de la convenció municipal de CDC a Seva (Osona), Mas ha explicat que "espera" que en els pròxims sis mesos es pugui aprovar una llei electoral que considera "molt important". "Sé que esteu posant tota l'energia i bateries; acabeu de posar-les, i convencem aquells que encara no ho estan del tot que si es queden fora, no els anirà bé, que ja hi ha moltes formacions que estem d'acord a fer això d'una manera determinada, però necessitem 90 diputats", ha dit.

Sense esmentar el PSC directament, Mas ha recordat que "els que poden fer arribar a aquests 90 diputats s'ho han de pensar dues vegades abans que no ser-hi", perquè Catalunya, "a més de poder tenir una de les millors o la millor llei de transparència, pot tenir una bona llei electoral, i això va en la línia de la regeneració democràtica del país".

Una llei que, si s'aprova, "no serà mèrit del Govern, sinó del Parlament i les formacions polítiques, i els atribuirem el mèrit si som capaços d'acabar-la d'aquesta manera, que espero que sigui així", ha dit.

Mas també ha reconegut que hi ha molta gent "colpida" pel "clima que es viu de coses que no es feien com s'havien de fer i aquesta sensació d'irregularitats al país", amb referència als casos de corrupció, però ha assegurat que la Generalitat "s'està enfrontant amb energia" a aquesta qüestió.

stats