Nou Govern
Política 03/01/2011

Mas-Colell alerta d'un problema "molt seriós" en la despesa pública sanitària

El conseller d'Economia i Coneixement creu que l'excés de dèficit de la Generalitat és resultat de l'elevada inversió en matèria de salut

Albert Castellví
1 min

BarcelonaEl nou conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, creu que Catalunya té un problema "molt seriós" en despesa sanitària, i alerta que "cal fer alguna cosa" per solucionar-lo. En cas contrari, diu, "a menys que torni el creixement econòmic molt aviat, tindrem problemes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Mas-Colell ha atribuït a la despesa sanitària l'excés de dèficit amb què la Generalitat ha tancat el 2010 –del 2,7% previst s'ha passat a un 3,2% "com a mínim", ja que la dada final no es coneixerà "fins a mitjans de febrer"–, però tot i així ha descartat d'entrada el copagament sanitari, i ha avançat també que el Govern no es planteja la creació de nous impostos per redreçar el sistema fiscal.

D'altra banda, Mas-Colell no ha tancat la porta a tirar endavant una nova emissió de deute de la Generalitat per a particulars, ja que la demanda "ha estat molt alta", tot i que assegura que caldria analitzar en quines condicions s'hauria de fer.

stats