FINANCES PÚBLIQUES
Política18/09/2012

Mas-Colell: "No hi haurà a Catalunya 'homes de negre'"

El conseller d'Economia explica que el rescat català potser no seria necessari amb la Hisenda pròpia

Ignasi Pujol

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dilluns que "no hi haurà a Catalunya 'homes de negre' de Montoro". Mas-Colell ha comentat que la presència d'interventors del ministre d'Hisenda provocaria "una oposició molt forta del poble català".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha explicat que el Govern necessita "un mecanisme de provisió de liquiditat: el necessita Catalunya, les altres comunitats, i el necessita Espanya".

Cargando
No hay anuncios

El conseller es referia així, durant la seva compareixença al Parlament per parlar sobre la sol·licitud de 5.023 milions d'euros al fons de liquiditat autonòmic (FLA), a la necessitat d'un rescat de l'estat espanyol.

El titular d'Economia ha comentat també que amb una Hisenda pròpia Catalunya potser no hauria necessitat recórrer al fons de rescat autonòmic.

Cargando
No hay anuncios

Mas-Colell ha admès estar "exasperat" al veure que el FLA no estarà disponible a finals d'aquest mes i ha anunciat que ja s'està negociant, en paral·lel a la creació del fons de rescat autonòmic, un crèdit pont per a les comunitats amb necessitats financeres més urgents.

Respecteles condicions del FLA, Mas-Colell ha comentat que "no acceptarem condicions allunyades de les que Europa exigeixi a Espanya". "No és concebible que Europa exigeixi a Espanya condicions polítiques, i per tant no acceptarem condicions polítiques", ha dit el conseller.