FINANCES PÚBLIQUES
Política 18/09/2012

Mas-Colell: "No hi haurà a Catalunya 'homes de negre'"

El conseller d'Economia explica que el rescat català potser no seria necessari amb la Hisenda pròpia

Ignasi Pujol
1 min
Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia, en la compareixença al Parlament per explicar la petició de rescat al govern espanyol / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dilluns que "no hi haurà a Catalunya 'homes de negre' de Montoro". Mas-Colell ha comentat que la presència d'interventors del ministre d'Hisenda provocaria "una oposició molt forta del poble català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha explicat que el Govern necessita "un mecanisme de provisió de liquiditat: el necessita Catalunya, les altres comunitats, i el necessita Espanya".

El conseller es referia així, durant la seva compareixença al Parlament per parlar sobre la sol·licitud de 5.023 milions d'euros al fons de liquiditat autonòmic (FLA), a la necessitat d'un rescat de l'estat espanyol.

El titular d'Economia ha comentat també que amb una Hisenda pròpia Catalunya potser no hauria necessitat recórrer al fons de rescat autonòmic.

Mas-Colell ha admès estar "exasperat" al veure que el FLA no estarà disponible a finals d'aquest mes i ha anunciat que ja s'està negociant, en paral·lel a la creació del fons de rescat autonòmic, un crèdit pont per a les comunitats amb necessitats financeres més urgents.

Respecteles condicions del FLA, Mas-Colell ha comentat que "no acceptarem condicions allunyades de les que Europa exigeixi a Espanya". "No és concebible que Europa exigeixi a Espanya condicions polítiques, i per tant no acceptarem condicions polítiques", ha dit el conseller.

stats