Política 20/06/2015

"Convido les entitats sobiranistes a assolir el màxim d'unitat possible": la conferència de Mas, en deu frases

El president de la Generalitat ha fet una proposta unitària a la societat civil amb vista al 27-S

Roger Mateos
2 min
Artur Mas, al Teatre del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, on ha pronunciat una conferència / PERE VIRGILI

BarcelonaArtur Mas ha revolucionat aquest dissabte els preparatius de les eleccions del 27 de setembre demanant a les entitats del sobiranisme civil que impulsin una candidatura a la qual ell s'afegiria encara que no fos per encapçalar-la. Aquesta és, en deu frases, la síntesi de la seva conferència a Molins de Rei:

  1. "Jo convido les entitats sobiranistes que, en aquestes hores decisives, es posin a treballar seriosament per aconseguir el màxim d'unitat possible en l'àmbit sobiranista".
  2. "La llista del president? A mi m'incomoda aquest concepte, no deixa de ser una personalització que no convé. Pot ser una llista 'amb' el president, més que 'del' president".
  3. "Puc oferir-me perquè es compti amb mi i se m'assigni el paper que calgui".
  4. "El gran moviment de la política catalana ha vingut per l'enorme mobilització del món sobiranista, però qui s'està agrupant és el món del 'sí se puede'".
  5. "El 'sí se puede' de l'altre dia a la plaça Sant Jaume té molt poc a veure amb l'autogovern, la sobirania, el referèndum i la llibertat de Catalunya".
  6. "CDC no ha posat cap ultimàtum, se'n va parlar fa molts mesos enrere, abans de les municipals, i la direcció d'Unió ens va demanar ajornar aquella decisió fins després de les municipals".
  7. "Les eleccions del 27-S les vull convocar per guanyar-les, no només per convocar-les".
  8. "El turbo de la il·lusió ha baixat de revolucions, cal tornar-lo a posar a dalt de tot; si no, correm el risc que el projecte no acabi de ser del tot guanyador".
  9. "Podríem tenir l'atur que tenen Àustria o Dinamarca, que no són grans potències econòmiques, ni grans exèrcits, ni grans poders financers, però sí que tenen capacitat de decisió pròpia".
  10. "El 'sí se puede' no tracta els instruments per aconseguir la justícia social i, sense eines, s'haurà de gestionar una autonomia retallada, disminuïda, amputada i ofegada".
stats