CIMERA ANTICRISI
Política 24/03/2011

Mas intensifica els contactes per evitar el fracàs de la cimera anticrisi

Agències
2 min

BarcelonaEl president ja s'ha reunit amb Nadal, Sánchez-Camacho i Herrera, i aquesta tarda ho farà amb Puigcercós. El portaveu del Govern respon al rebuig de tots els partits, excepte el PP, al document dels experts dient que és només un “punt de partida”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jornada de reunions al més al nivell aquest dijous al Parlament, a 24 hores de la celebració de la cimera anticrisi al Palau de Pedralbes, per evitar que acabi en fracàs. Amb l'objectiu d'aplanar el camí de cara a la cimera, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha decidit implicar-se directament i tractar de la cimera amb els diferents líders. Aquest dimecres ja es va reunir amb el president del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, i aquest dijous ho ha fet amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, durant uns tres quarts d'hora al Parlament, i amb el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, amb qui s'ha reunit durant una mitja hora. La previsió és que el president es reuneixi aquesta tarda amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, i que mantingui contactes amb tots els grups al llarg del dia.

Renúncia a la unanimitat

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que el document del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement és només un “punt de partida”, que pot comptar amb les aportacions de totes les parts implicades en la cimera anticrisi d'aquest divendres. El portaveu ha indicat que l'objectiu d'aquesta cimera és buscar acords amb el “màxim consens” possible, però també ha admès que no sempre hi haurà d'haver unanimitat.

Tot i així, ha assegurat que els participants en la cimera hi assistiran amb una voluntat clara d'arribar a acords, i que en cap cas aniran a “boicotejar” la trobada. "S'hauran d'identificar els punts que uneixen tothom", ha argumentat. En aquest sentit, s'ha mostrat molt "esperançat" de cara a la trobada, i no ha volgut concretar si el Govern assumeix al 100% el contingut del document, que defensa el copagament, el contracte únic i el concert, entre altres mesures.

stats