Política 23/04/2015

Crida de Mas a la unitat per vèncer el "drac" que nega el dret a decidir de Catalunya

En la seva declaració institucional per Sant Jordi, el president de la Generalitat demana "coratge i decisió" per fer front als qui mostren "manca de respecte a la nostra dignitat com a poble i la nostra voluntat de governar-nos", i ha citat el poeta Joan Maragall per apel·lar a "l'heroisme"

Roger Mateos
2 min
Artur Mas mostra el llibre que li ha regalat la seva dona, Helena Rakosnik / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dijous una crida a anar "tots a l'una" per derrotar el "drac" que representen els qui neguen el dret a decidir de Catalunya. Una apel·lació a la unitat just l'endemà que aixequés polseguera amb unes declaracions a El Punt Avui TV en què condicionava la celebració de les plebiscitàries del 27 de setembre a la lleialtat d'ERC com a soci del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva declaració institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi, des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, Mas ha demanat actuar amb el "coratge" i la "decisió" de Sant Jordi davant els "reptes col·lectius" que té "un poble que vol decidir col·lectivament el seu futur". "Tots podem ser un Sant Jordi", ha afirmat.

"Són molts els dracs del món a què ens hem d'enfrontar", ha dit, i ha citat per exemple "la ignorància, de tant en tant la malaltia, l'atur, la solitud", però també "la manca de respecte a la nostra dignitat com a poble i la nostra voluntat de governar-nos". Per això, "la magnitud dels reptes fa que només ens en puguem sortir si anem tots a l'una", ha reblat.

Després de citar poetes com Joan Maragall o Josep Maria de Sagarra, Mas ha reblat el seu breu discurs recordant que "l'heroïsme que se'ns demana avui és de coses que tenim a l'abast: complir el deure de cada moment, fer el que toca, estar per allò que cal fer".

També ha aprofitat per destacar que la Diada de Sant Jordi és una "festa única a tot el món", una celebració que "es fonamenta en compartir, cosa que diu molt de com som com a poble". També ha animat a apostar, en les compres de Sant Jordi, per autors i llibres catalans i en català.

stats