Política 22/04/2015

Mas avisa ERC que convocar el 27-S depèn del seu suport parlamentari

El president de la Generalitat, en una entrevista a El Punt Avui TV, retreu a ERC que al Parlament "es perden algunes votacions que no s'haurien de perdre"

Acn
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva visita a l'empresa Himesa a Sallent.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat ERC que el 27-S depèn del seu suport parlamentari. En una entrevista a El Punt Avui TV, Mas ha dit que la convocatòria d'eleccions "forma part d'un acord" i que, per tant, seran "previsiblement" al setembre. Però aquest acord, ha recordat, "també parla d'estabilitat parlamentària". "I amb això tinc una queixa, perquè es perden algunes votacions que no s'haurien de perdre", ha afirmat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas troba una "vergonya democràtica" que el govern espanyol hagi aprovat un requeriment d'incompetència contra el comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, com a pas previ de portar-lo al Tribunal Constitucional (TC). Així ho ha dit en una entrevista que s'emet dimecres a la nit a El Punt Avui TV i que avança el diari en paper. Mas també retreu a ERC que li hagi fet perdre algunes votacions al Parlament.

"Estic literalment escandalitzat davant de la minva democràtica que hi ha en aquests moments a l'estat espanyol", assegura Mas, després que el consell de ministres de divendres passat aprovés un requeriment d'incompetència en relació al decret de la Generalitat que crea la figura d'aquest comissionat. A més, el president afegeix que no té cap intenció de cessar Viver Pi-Sunyer.

En referència al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que en els últims dies ha vinculat jihadisme amb independentisme, Mas afirma que "un ministre de l'Interior no ha de jugar amb foc" i ha recordat que Fernández Díaz és el responsable de tranquil·litzar i no pas d'excitar els ànims i provocar. "Es reprovable el que ha fet", conclou el president.

stats