Política 15/06/2015

Mas assegura que si el 27-S no queda en primera posició plegarà

El president de la Generalitat "firmaria" poder celebrar un referèndum a Catalunya encara que acabés guanyant el no com a Escòcia

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dilluns que, si la seva candidatura no quedés en primera posició la nit electoral del 27 de setembre, plegaria. En conversa amb el periodista Iñaki Gabilondo, dins del cicle 'Instint', Mas ha recordat que les del 27-S són "les últimes eleccions" a les quals es presentarà. Segons Mas, caldrà estar atents a dues variables dels resultats: quina suma obtenen les forces sobiranistes (per sobre o per sota de la majoria absoluta) i quina força queda primera i, per tant, s'encarrega de liderar el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si la gent a les urnes li diu que no és la primera força, ha dit, caldrà "acceptar el resultat, donar-lo per bo i deixar pas als qui, a criteri de la gent, estiguin més ben preparats". Mas ha posat com a exemple les dimissions dels dirigents britànics que van ser derrotats per David Cameron.

D'altra banda, Mas ha dit que "firmaria" poder celebrar un referèndum a Catalunya, com el que va poder fer-se a Escòcia, encara que acabés guanyant el no, perquè això significaria que l'Estat tracta Catalunya "com a nació". "Significaria que tens aquest dret reconegut i que ets lliure per exercir-lo", ha agregat.

Respecte a la polèmica per la xiulada a l'himne espanyol en la final de la Copa del Rei al Camp Nou, ha assegurat que no és que se sentís "complagut" presenciant-ho des de la llotja, sinó que el que el "divertia una mica" era "l'efecte bumerang" de les "amenaces" d'un Estat que va aconseguir "exactament el contrari". "Un Estat que havia fet tot el possible, amb totes les amenaces possibles, perquè hi hagués silenci aconseguia una xiulada monumental en un estadi amb més bascos que catalans", ha remarcat. "Personalment, aquest himne no m'emociona però el respecto", ha reblat.

stats