Política 14/10/2014

"La gran diferència amb Arenys és que aquesta consulta la munta el Govern": Mas en deu frases

El president aspira a unes plebiscitàries amb llista i programa conjunts per aconseguir "majoria absoluta" però on cal "que hi siguin tots" i que no té perquè ser "l'opinió de CiU"

Ferran Casas / Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, compareix a Palau

Barcelona1. Sobre la naturalesa del procés: "Això que farem és diferent del que es va fer Arenys de Munt [13 de setembre de 2009] perquè ho munta el Govern. Hi haurà locals, urnes i paperetes amb més de 20.000 voluntaris per les meses i demanarem col·laboració activa ajuntaments que van donar suport al dret a decidir"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. La determinació: "Anem endavant, no tant junts com fa deu dies però anem endavant. Actitud no és de recular ni fer passes enrere. Res s'ha acabat"

3. El trencament de la unitat després que ERC, ICV-EUiA i la CUP es desentenguessin de la proposta: "Estem més sols que ahir a la tarda. El consens és la baula més feble de la cadena. Ara s'ha desencaixat i depèn dels partits que no es trenqui i es pugui tornar a encaixar"

4. La consulta ni era ni és el final: "La que farem i la que hauríem fet si el TC no hagués dit res tampoc seria la consulta definitiva i l'efecte pot ser exactament el mateix. Només ho farem amb eleccions plebiscitàries, amb llista i programa conjunt"

5. Els efectes de la suspensió del TC: "Amb el decret suspès ni ho podíem fer ni ho podríem fer bé. Estic disposat a escoltar a qui en vulgui parlar i actuar amb conseqüència. Encara que el consens s'hagi esquerdat l'adversari real és l'Estat"

6. El mecanisme legal: "A efectes pràctics el decret que vaig signar no existeix i no preveig signar-ne cap altre per no posar-los-hi fàcil"

7. La via de la desobediència: "Mantenir de totes totes el decret queda bé dir-ho però no serveix per res, perquè és picar contra la roca i fer-se mal al cap"

8. La Declaració Unilateral d'Independència al Parlament després de les plebiscitàries: "No estem aquest escenari. Ja que es parla de DUI, un país seriós només es pot fer després de passar per un referèndum, i aquest es pot fer de diverses maneres. És fer una consulta en forma d'eleccions"

9. Una llista àmplia però no unànime: "Haurem de fer-ho d'aquesta manera amb una llista conjunta i programa que tregui majoria absoluta. Jo no he dit que hi hagin de ser tots"

10. El consens intern, també a la federació: "Tema llista conjunta és la meva opinió, no la del Govern i tampoc té perquè ser la de CiU. Que tots parlin entre ells i em diguin"

stats