Política 21/06/2019

Mas no descarta presentar-se a unes eleccions catalanes: "Hi estic compromès però no en tinc ganes"

L'expresident diu que cal una majoria social independentista "més clara i neta"

Acn
2 min
Mas no descarta presentar-se a unes eleccions catalanes: "Estic compromès però no en tinc ganes"

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas ha dit aquest divendres que no descarta presentar-se com a candidat per JxCat a unes eventuals eleccions al Parlament en cas que la militància del seu espai polític l'hi demani. En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Mas ha concretat que no té "ganes" de fer aquest pas però que està "compromès" amb el projecte sobiranista i si se li fa la petició l'"analitzarà". "En condicions mínimament normals el meu rol no hauria de ser presentar-me a unes eleccions. La balança està més inclinada cap al no que cap al sí", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que no sap què farà, ha volgut deixar clar que no s'ha tancat mai "en un 'no' rotund". Mas, que arran del 9-N està inhabilitat fins al febrer del 2020, ha deixar clar que ara per ara no en té ganes i que avui la resposta seria "no". També ha situat com a objectiu independentista guanyar més "legitimitat" aconseguint una majoria social a les urnes més "clara" i "neta".

Sobre el debat intern, Mas ha destacat el suport a les sigles de JxCat. "La diagnosi és compartida: ara som una marca, JxCat, de la qual pengen diverses organitzacions: el PDECat, la Crida i gent de dins de JxCat", ha assenyalat, i ha destacat el suport electoral "rellevant" que han tingut aquestes últimes sigles. "L'objectiu és que JxCat es converteixi no només en una marca, sinó en un partit polític per ell mateix", ha assenyalat.

"No és tant que desapareguin el PDECat o la Crida, sinó com tots aquests partits es converteixen en progenitors d'un partit que agafi la marca de JxCat", ha indicat l'expresident de la Generalitat, que ha subratllat que cal posar en marxa un "procés de confluència" per posar "ordre i concert" en aquest espai.

"La marca ha de ser JxCat i ha de funcionar com un partit eficaç, modern i posat al dia", ha apuntat Mas, però ha avançat que de la manera de dur a terme aquest procés "encara no se n'ha parlat". "Hi ha un camí a fer", ha apuntat l'expresident, que ha indicat que "no pot anar més enllà de la tardor". "Hem de tenir les coses a punt per quan es produeixi la sentència, i no sabrem quins moviments hi haurà en la política catalana. Hem d'estar preparats per a totes les eventualitats", ha assenyalat Mas, que dimecres va ser a Waterloo amb Carles Puigdemont.

Investidura de Sánchez

Mas també s'ha referit a la situació política a l'Estat. L'expresident s'ha mostrat partidari de la investidura del candidat del PSOE Pedro Sánchez perquè encara que "no aporti la solució" no "cala foc cada dia a casa meva". Mas ha dit que el país necessita "resistir" i "avançar", i que per fer-ho prefereix un president del govern espanyol que "no tingui l'obsessió d'un 155 permanent" i d'"arrasar" les estructures polítiques catalanes i l'obra de govern que es pugui fer. "Entre algú que et vol arrasar i algú que no t'ajudarà però que hi pots pactar perquè no t'arrasi, si vols sobreviure i avançar prefereixo aquest últim encara que no doni la solució definitiva", ha afirmat.

stats