Política 02/08/2019

Mas, Ortega i Rigau agraeixen la solidaritat per fer front a la multa pel 9-N: "És un símbol de la unitat"

L'expresident insta la ciutadania a seguir col·laborant pels represaliats de l'1-O

Ot Serra
2 min
Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, en roda de premsa

BarcelonaArtur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau han agraït aquest divendres la "solidaritat de milers i milers de persones" que s'han implicat econòmicament per sufragar la multa del Tribunal de Comptes als responsables del procés participatiu del 9 de novembre del 2014. "On el TSJC no hi va veure malversació, el Tribunal de Comptes hi va veure responsabilitat comptable per encàrrec del govern espanyol, i la ciutadania hi ha vist injustícia i venjança", ha destacat l'exconsellera d'Educació en una compareixença als jardins del Palau Robert de Barcelona. L'expresident de la Generalitat ha subratllat que cada euro de la Caixa de Solidaritat és un "símbol de la unitat" i un referent de cara a la "necessitat a actuar en el sentit més unitari possible" dins el sobiranisme.

Mas ha destacat que la onada de solidaritat ha arribat més enllà de les opinions polítiques. "És un exemple de l'anonimat a favor de la convivència", ha subratllat Rigau, que ha assenyalat la "necessitat personal" de comparèixer per mostrar aquest agraïment. Els artífexs del 9-N represaliats han fet també una crida a continuar amb la col·laboració per cobrir els perjudicis econòmics en els quals també s'estan veient involucrats els processats pel referèndum de l'1 d'Octubre. "No es conformaran només amb la presó i l'exili", ha remarcat Mas.

Recurs davant el Suprem

L'expresident ha considerat un "abús de dret" i la "liquidació de l'estat de dret" el fet que el Tribunal de Comptes hagi condemnat els responsables del 9-N després que el TSJC no hi veiés malversació. Per això ha assegurat que els advocats presentaran recurs davant el Tribunal Suprem, per bé que no ha mostrat gaires esperances que l'alt tribunal corregeixi la resolució del tribunal administratiu. A més, Mas també ha criticat que s'hagi incrementat la condemna en poc més de 40.000 euros que s'han afegit als 5,2 milions d'euros que ja es reclamaven als exmembres del Govern. "Ens han condemnat a tot", s'ha queixat l'expresident, que ha subratllat que el mateix Tribunal de Comptes fa poques setmanes va exonerar l'exalcaldessa de Madrid Ana Botella per la venda d'habitatge públic a un fons voltor.

stats