Política 13/01/2015

Mas transmet un missatge d'optimisme econòmic: "Estem començant a superar la crisi"

El president de la Generalitat destaca, en la seva compareixença de balanç de l'acció de govern, que ha complert ja el 67% de mesures previstes a l'acord de legislatura amb ERC

Roger Mateos / Oriol March
1 min
Artur Mas ha comparegut per fer balanç del 2014 en acabar la reunió del Govern d'aquest dimarts

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, calcula que, superat l'equador de la legislatura, el seu Govern ja ha realitzat 60 de les 89 mesures (el 67%) previstes a l'acord d'estabilitat signat amb ERC el desembre del 2012. Un 22% estan en procés de desenvolupament, mentre que un 10% queden pendents d'iniciar-se. Així ho reflecteix el balanç del Govern ofert aquest dimarts per Mas després de la reunió de Govern. Pel que fa a les actuacions referides a la consulta sobre el futur polític de Catalunya, el balanç apunta que s'han assolit les sis mesures previstes, mentre que en política econòmica i pressupostària se n'han completat 19 d'un total de 23.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha destacat que durant el 2014 "s'ha començat a superar la crisi". Ha estat el primer any des de l'inici de la crisi on "en cada trimestre hi ha hagut creixement econòmic", tot i ser conscient que "encara no s'ha capgirat del tot" la situació. "Portem 18 mesos consecutius amb caigudes interanuals de l'atur registrat", ha afegit.Ha subratllat també que el 2014 es tanca amb 83.744 afiliats més a la Seguretat Social a Catalunya, on a més les exportacions han crescut un 2,2%. D'altra banda, la taxa d'abandonament escolar, assenyala el Govern, s'ha reduït en 4,2 punts. "Estem entrant en un paisatge millor", ha resumit Mas.

stats