Política16/06/2015

Mas alerta el món sobiranista que prioritzar l'eix dreta-esquerra el 27-S representaria un "autogol"

En un debat amb David Fernàndez amb motiu dels 20 anys de Vilaweb, el president de la Generalitat exigeix aparcar els "tacticismes" i crida les entitats civils a ser "molt dures" amb els qui "desfigurin" el caràcter plebiscitari de les eleccions

Roger Mateos

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dimarts una crida a les entitats del sobiranisme civil a frenar "amb tota la contundència" aquells que pretenen "desfigurar" el caràcter plebiscitari del 27-S. Per a la celebració dels seus 20 anys, Vilaweb ha organitzat un debat entre Artur Mas i David Fernàndez al CCCB, moderat pel director del diari digital, Vicent Partal, autor del llibre 'Desclassificat: 9-N'. Segons Mas, prioritzar ara altres debats que no siguin el d'independència sí o no representaria un "autogol".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el transcurs del debat, Mas ha emplaçat la societat civil organitzada de Catalunya a "exercir la seva força amb tota la contundència" contra les "tàctiques partidistes de curta volada" que puguin aigualir el caràcter plebiscitari del 27-S. Mas ha advertit que alguns pretenen "desfigurar" el to plebiscitari del 27-S modificant el sentit de la convocatòria: en lloc de prioritzar el factor sobiranista, fan pivotar el debat sobre l'eix dreta-esquerra. "La independència no és ni d'esquerres ni de dretes", ha subratllat.

Cargando
No hay anuncios

"No heu de deixar per cap concepte que canviï l'eix, no ho podeu permetre, heu de ser molt durs i exigents amb els qui s'apartin d'això", ha proclamat. "Us heu de descarar públicament, a risc de ser criticats. L'objectiu s'ho val", ha afegit. Segons Mas, "hi ha molta gent interessada a desdibuixar, desfigurar i carregar-se aquest eix central, hi ha interessos de tota mena". "No ens perdem en petites coses", ha demanat.

Fernàndez ha avalat el caràcter plebiscitari del 27-S i fins i tot ha rebutjat la idea d'una confluència de forces d'esquerres, sobiranistes i no sobiranistes. "No voldrem formar part d'un govern autonòmic d'esquerres", ha recalcat. "No entrarem en aquest tipus d'esquemes, les del 27-S són eleccions plebiscitàries i constituents", ha reblat.