Política 16/06/2015

Mas alerta el món sobiranista que prioritzar l'eix dreta-esquerra el 27-S representaria un "autogol"

En un debat amb David Fernàndez amb motiu dels 20 anys de Vilaweb, el president de la Generalitat exigeix aparcar els "tacticismes" i crida les entitats civils a ser "molt dures" amb els qui "desfigurin" el caràcter plebiscitari de les eleccions

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dimarts una crida a les entitats del sobiranisme civil a frenar "amb tota la contundència" aquells que pretenen "desfigurar" el caràcter plebiscitari del 27-S. Per a la celebració dels seus 20 anys, Vilaweb ha organitzat un debat entre Artur Mas i David Fernàndez al CCCB, moderat pel director del diari digital, Vicent Partal, autor del llibre 'Desclassificat: 9-N'. Segons Mas, prioritzar ara altres debats que no siguin el d'independència sí o no representaria un "autogol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el transcurs del debat, Mas ha emplaçat la societat civil organitzada de Catalunya a "exercir la seva força amb tota la contundència" contra les "tàctiques partidistes de curta volada" que puguin aigualir el caràcter plebiscitari del 27-S. Mas ha advertit que alguns pretenen "desfigurar" el to plebiscitari del 27-S modificant el sentit de la convocatòria: en lloc de prioritzar el factor sobiranista, fan pivotar el debat sobre l'eix dreta-esquerra. "La independència no és ni d'esquerres ni de dretes", ha subratllat.

"No heu de deixar per cap concepte que canviï l'eix, no ho podeu permetre, heu de ser molt durs i exigents amb els qui s'apartin d'això", ha proclamat. "Us heu de descarar públicament, a risc de ser criticats. L'objectiu s'ho val", ha afegit. Segons Mas, "hi ha molta gent interessada a desdibuixar, desfigurar i carregar-se aquest eix central, hi ha interessos de tota mena". "No ens perdem en petites coses", ha demanat.

Fernàndez ha avalat el caràcter plebiscitari del 27-S i fins i tot ha rebutjat la idea d'una confluència de forces d'esquerres, sobiranistes i no sobiranistes. "No voldrem formar part d'un govern autonòmic d'esquerres", ha recalcat. "No entrarem en aquest tipus d'esquemes, les del 27-S són eleccions plebiscitàries i constituents", ha reblat.

stats