Política 02/05/2014

Reunió Mas-Urkullu a Vitòria per contrastar estratègies

El president de la Generalitat i el lehendakari constaten les semblances i diferències dels casos basc i català

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el lehendakari, Iñigo Urkullu, van mantenir aquest dijous 1 de maig una trobada al Palau d'Ajuria Enea, seu de la presidència d’Euskadi, a Vitòria. La trobada va servir perquè els dos presidents intercanviessin informació sobre les situacions polítiques i socials a Catalunya i el País Basc i també sobre la relació que mantenen amb el govern de l’estat espanyol i les institucions europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant dues hores i mitja, la conversa va tocar a fons les diferents qüestions d’actualitat i les previsions de cara al futur. Mas va traslladar al lehendakari, amb detall i de primera mà, la situació en què es troba el procés democràtic català i l’evolució que preveu que pot tenir. També el mandatari basc va posar al dia el president català sobre la situació política basca i les seves previsions de cara al futur, molt especialment pel que fa al procés de pacificació, segons ha informat la Generalitat en un comunicat aquest divendres.

Tant Mas com Urkullu van constatar que hi ha similituds entre la realitat catalana i la basca, però també diferències. També es va analitzar el tipus de relació que tant el govern basc com el català tenen amb les institucions de l’Estat i amb els dos grans partits espanyols. Igualment es van comentar les respectives relacions amb les institucions europees i les properes eleccions al Parlament Europeu. La situació econòmica també es va debatre, així com els ritmes que en els dos casos por tenir la recuperació econòmica que s’albira.

stats