Política 14/02/2011

Maten un polític ecologista i defensor dels drets dels homosexuals a València

Els portaveus del partit, els Verds Ecopacifistes, estan convençuts que el crim està vinculat amb la defensa dels drets dels gais que feia Vicente Marco Reyes, advocat i candidat per la seva formació a l'Ajuntament de Madrid

Efe
1 min

ValènciaL'advocat Vicente Marco Reyes, candidat al Senat a València pels Verds Ecopacifistes el 1994 i que ara havia d'encapçalar la llista municipal d'aquest partit a la ciutat de Madrid, ha mort assassinat a casa seva, a València. El cos, amb signes de violència, va ser trobat aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els portaveus de la formació política s'han mostrat convençuts que la mort de Vicente Marco ha estat "un assassinat", i encara que han descartat l'existència d'un "mòbil polític" han apuntat altres possibles causes, com ara la defensa dels drets civils del col·lectiu homosexual en què la víctima treballava.

"La defensa dels drets d'aquest col·lectiu i la condició de polític pot ser un còctel explosiu", ha assenyalat el membre dels Verds Juan Costa, que ha apuntat que Vicente Marco "estava molt il·lusionat" amb la seva candidatura per a les eleccions municipals a la capital madrilenya.

Segons ha afirmat Costa, els membres de la formació política estan "nerviosos" arran del succés, del qual van tenir coneixement durant la tarda d'ahir, després de "les trucades dels mitjans de comunicació preguntant pel que ha passat".

El mateix Costa ha parlat de "fets estranys" que alguns membres de la formació política han patit, ja que, segons ha explicat, persones amb "un aspecte una mica estrany" han anat a casa d'un company de partit preguntant per ell.

"Els Verds Ecopacifistes és un partit poc rellevant", ha manifestat Costa, que ha comentat que a Espanya "no hi ha hagut gaires casos" com el que els ha passat, però ha recordat que en altres països europeus sí que s'han produït fets similars.

stats