CANVI DE CICLE
Política 13/09/2014

Matías Alonso (C's) creu que ERC deixarà sol Artur Mas per esborrar del mapa CiU

El portaveu de Ciutadans pronostica que els republicans es presentaran en solitari en les properes eleccions catalanes enlloc de pactar una llista conjunta

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ha considerat aquest dissabte que el president de la Generalitat, Artur Mas, es troba "en un carreró sense sortida" amb la consulta del 9-N, i ha pronosticat que "ERC el deixarà sol i presentarà candidatura pròpia" a les eleccions catalanes per tal d'"esborrar del mapa CiU".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons afirma Alonso en un comunicat, Mas insisteix a convocar la consulta del 9 de novembre quan "hauria de deixar d'enganyar la gent, perquè sap que no podrà organitzar aquest referèndum d'autodeterminació". En aquest context, ha explicat, "s'haurà de limitar a gestionar la frustració de molts catalans després d'haver estat impulsant la mobilització del separatisme de la mà d'ERC".

Sobre el presumpte frau fiscal comès per la família de l'expresident Jordi Pujol, i el cas d'espionatge polític Método 3, Alonso ha criticat "l'ús partidista" per "tapar la corrupció" que "sovint han fet PP i PSOE en les institucions" de l'Estat, i "CiU, PSC i ERC en les institucions de la Generalitat".

Ha defensat, en aquest punt, que hi hagi "un canvi profund de regeneració del sistema que permeti la configuració de nous governs que treballin en la defensa dels interessos dels ciutadans, deixant de banda la corrupció i els interessos partidistes".

stats