Política 17/05/2015

Mejías atribueix les agressions a C's a la "crispació" que generen alguns partits

Sobre l'enquesta de 'El País', la candidata per Barcelona valora que la ciutadania aposta per "forces emergents" en detriment de partits que han estat "crossa del nacionalisme"

Acn
2 min
Atenció als mitjans de Carina Mejías (C's), aquest diumenge a Barcelona / ACN

BarcelonaLa candidata de Ciutadans (C's) a l'alcaldia de Barcelona, Carina Mejías, s'ha sumat a les mostres de rebuig del partit per l'agressió que va patir dissabte a la tarda un afiliat quan va ser agredit per uns desconeguts. La víctima va patir el trencament d'un braç i talls en el llavi i els agressors van ser detinguts. Aquest atac se suma també a l'acte vandàlic contra el cotxe de dos membres del partit a Hellín (Albacete).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mejías fa una crida a la "serenitat" i assenyala que "rebutgem aquesta situació de crispació i d'intolerància per determinats partits polítics". "Estem patint unes circumstàncies que porta a aquestes situacions de violència", ha denunciat en una atenció als mitjans al passeig de la Barcelona on ha arribat en bicicleta i ha parlat de les propostes de C's en matèria de mobilitat.

Preguntada per l'ACN, Carina Mejías s'ha mostrat "prudent" davant la darrera enquesta del diari de 'El País', que indica que Ciutadans debutaria com a tercera força política, amb sis edils, per darrera de Barcelona en Comú -que el sondeig preveu que obtindrà 12 regidors-, i CiU (10). La dada rellevant, però, seria l'enfonsament del PSC, que passaria de tenir 11 a 3 edils, i el PP, que passaria de 9 a 2. Ha valorat que els electors cada vegada valoren més les "forces emergents" i que desconfien dels partits "tradicionals", alguns dels quals han actuat fins ara com a "crossa del nacionalisme", quan ara el nacionalisme "s'ha entregat a l'independentisme", ha apuntat.

Propostes de mobilitat

Acompanyada de membres de la seva llista, Mejías ha arribat fins el punt de trobada amb els periodistes, en ple passeig de la Barceloneta, dalt d'una bicicleta. Aquesta posada en escena servia per presentar les propostes electorals per a una "mobilitat sostenible i saludable a Barcelona". Davant un augment de l'ús de la bicicleta, ha plantejat renegociar el contracte del Bicing perquè "és deficitari i ha generat dotze milions de dèficit". "Cal garantir una millora del servei, amb menys costos i un preu més assequible que permeti l'accés a tothom", ha dit en referència a la frenada en la venda abonaments possiblement per un augment en la compra de bicicletes per part de particulars.

Sobre la qualitat de l'aire, Carina Mejías ha advertit que la contaminació és un altre dels principals problemes de Barcelona i per això ha proposat reduir les emissions contaminants apostant pels vehicles elèctrics i per una millora de la xarxa del transport públic. "Cal negociar també amb les companyies de creuers l'ús d'un combustible menys contaminant com és el gas liquat", ha indicat.

Finalment, la candidata de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona ha assegurat que "si C's creix és perquè aposta per un model trilingüe que garanteix un sistema educatiu de qualitat per Catalunya". Per això, demana "deixar de banda l'ús de la llengua com un instrument de reivindicació política" per "parlar d'un projecte educatiu que afavoreixi la igualtat d'oportunitats i la millor competitivitat dels nostres alumnes", ha conclòs

stats