Política 02/07/2015

"Via lliure a la República Catalana", el lema de la mobilització de la Diada

'Ara és l'hora' presenta la mobilització que volen, ara sí, "més determinant" en el camí cap a la independència. Tenyiran de blanc la Meridiana i un mosaic formarà una onada gegant de colors que desembocarà al Parlament. Les inscripcions s'obriran a mitjans de juliol

M.colomer
2 min

ARA"Via lliure a la República Catalana". Aquest serà el lema al voltant del qual es desenvoluparà la mobilització independentista de la Meridiana per la Diada Nacional d'enguany, que la plataforma de campanya 'Ara és l'hora', integrada per l'ANC i Òmnium, pretén que esdevingui, ara sí, la "més determinant" i definitiva en el camí cap a la independència. Volen tenyir de blanc tota l'avinguda Meridiana de Barcelona per després conformar un mosaic que generarà una onada de colors representatius dels que volen que siguin els deu eixos de la nova República, que desembocarà a les portes del Parlament, al Parc de la Ciutadella. Talment com una "gran onada d'il·lusió" que recorrerà els 5 quilòmetres de la Meridiana.

Simbolitzaran amb el color blanc un full en blanc per imaginar i escriure el país del futur, que anirà prenent color a mida que avanci un punter que simbolitzarà el d'un GPS que "indica el rumb, la República Catalana, i la direcció, les plebiscitàries del 27-S". "És possible que a vegades el camí s'hagi de recalcular, però tenim clara la ruta", ha afegit en roda de premsa el responsable de mobilització de l'ANC, Josep Sabaté.

L'acte de la Meridiana serà la culminació d'un estiu intens d'activitat de campanya territorial per preparar les condicions favorables a la victòria independentista el 27 de setembre. Les inscripcions per a la mobilització s'obriran a mitjans de juliol. Aspiren a omplir la Meridiana "de gom a gom". "Demanem un esforç a tota la gent que va votar el 9-N, que va estar a la V, a la Via Catalana... Cal tornar a sortir al carrer perquè l'Onze de Setembre del 2015 sigui la darrera diada independentista, perquè voldrà dir que aviat haurem aconseguit la llibertat”, ha asseverat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, durant la roda de premsa de presentació de la mobilització. Perquè, per a Sànchez, l'èxit de la Diada serà "determinant" per a la victòria independentista el 27-S.

A Sànchez l'han acompanyat la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, el responsable de mobilització de l'ANC, Josep Sabaté, i Irene Negre, integrant del secretariat nacional de l'ANC per a les Terres de l'Ebre. Perquè serà a les Terres de l'Ebre on s'iniciarà aquest cap de setmana un estiu de campanya territorial per desgranar tots i cadascun dels 10 eixos que 'Ara és l'hora' ha imaginat que han de ser els fonaments de la nova República. Es farà un gran acte territorial cada setmana. El primer, aquest diumenge a Tortosa, per tractar sobre equilibri territorial; l'11 de juliol a Manresa, sobre solidaritat; el 18 de juliol a Vic, per tractar sobre obertura al món; el 25 de juliol, sobre diversitat a Lleida; el 2 d'agost, a Bolvir i al voltant de la sostenibilitat; el 8 d'agost al Vendrell i entorn de la igualtat; el 15 d'agost a Reus, sobre benestar i justícia social; el 22 d'agost a les comarques del Gironès i la Selva, sobre innovació; el 29 d'agost al Voló, al voltant de regeneració democràtica; i es tancarà el 5 de setembre, la setmana abans de la Diada, amb un gran acte sobre educació i cultura a Santa Coloma de Gramenet.

stats