Política 11/04/2015

El director de Método 3 qualifica Camacho de "mentidera compulsiva" i diu que la gravació de La Camarga la va encarregar algú del seu "entorn personal"

Francisco Marco acusa la líder del PP de Catalunya d'haver mentit al Parlament i afirma que ella sabia que s'estava enregistrant la conversa de La Camarga

Ara
2 min
Francisco Marco, en la presentació del seu llibre / PERE TORDERA

BarcelonaEl director de l'agència d'espionatge Método 3, Francisco Marco, assegura que la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, tenia coneixement que se l'estava gravant durant el dinar a La Camarga amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Marco ho ha afirmat aquest dissabte en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, en què ha assegurat que va ser una persona de l'"entorn personal" de Camacho qui va encarregar la gravació. Tanmateix, ha evitat dir el nom de la persona que hauria fet l'encàrrec, per no saltar-se el secret professional: "Sobre el meu client no parlaré mai", ha dit, alhora que ha aclarit que no va ser ningú del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director de l'agència ha acusat Camacho d'haver mentit al Parlament, durant la seva compareixença ahir, divendres, a la comissió d'investigació sobre frau fiscal, i l'ha qualificat de "mentidera compulsiva". Marco ha instat Camacho a querellar-se contra ell, "així totes les armes jurídiques que tinc sota secret de confidencialitat me les obrirà perquè jo pugui anar a un tribunal i em pugui defensar", ha dit.

Marco també ha insistit que l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, no sabia res d'aquesta gravació, tal com ella mateixa va assegurar ahir al Parlament. "No. I, a més, és molt senzill. A nosaltres se’ns dóna l’ordre de començar a filmar quan arriba la senyora Álvarez, i no la senyora Sánchez-Camacho, i les fotos que han sortit només són de la senyora Álvarez, no de la senyora Sánchez-Camacho", ha explicat.

El detectiu privat també ha assegurat que va arribar a un acord amb la líder popular –Camacho va retirar les demandes civil i penal que havia presentat contra l'empresa d'espionatge a canvi de 80.000 euros– perquè el van sotmetre a fortes pressions: "Per què vaig arribar a un acord? Perquè em van enviar 45 policies al meu despatx. Perquè m’acusaven, repeteixo, m’estaven acusant. Ells, a través dels advocats, m'estaven acusant, dient-me, 'et matarem com a un escarabat'. Si ho he posat en un llibre! [...] Ells dominen el ministeri de l’Interior", ha subratllat. Marco ha conclòs que ara mateix ja no té por de les pressions.

stats