Política 27/04/2013

Els militars espanyols també protesten contra Rajoy per falta de llibertat

Es manifesten contra l'arrest del president de l'AUME, que va criticar les retallades i va demanar que l'austeritat s'apliqui en "les despeses supèrflues" de l'exèrcit

Efe / Ara
2 min

MadridConcentració de protesta aquest dissabte a Madrid, contra la política del govern de Mariano Rajoy. Però avui no són els mestres, els metges, els miners, els autònoms ni el 15-M, sinó militars de l'exèrcit espanyol els que es manifesten. L'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME) protesta per l'arrest d'un mes que està complint el president de l'entitat, el subtinent Jorge Bravo, per haver dit que les retallades en l'exèrcit haurien de començar per "les despeses supèrflues, com les de celebracions d'ascensos, comiats, aniversaris, patrons de les unitats i jures de banderes civils".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'AUME defensa la creació d'"un nou règim disciplinari que estigui en consonància amb unes forces armades del S. XXI, amb un respecte absolut dels drets humans i que tracti els militars com a persones dignes, com a ciutadans i no com a coses".

La protesta, que es fa davant del ministeri de Defensa i que ha estat autoritzada per la Delegació del govern espanyol de Madrid, ha rebut el suport diverses organitzacions militars, sindicats i partits.

Euromil, que agrupa 40 organitzacions de militars de 26 països europeus, ha dit que l'arrest "és injust, il·legal i contrari a les lleis nacionals, internacionals i les recomanacions dels convenis sobre drets humans". Segons el president d'Euromil, Emmanuel Jacob, els soldats han de tenir els mateixos drets i llibertats a Europa, cosa que en la seva opinió no passa a Espanya, on hi ha "problemes" amb l'associacionisme.

A més a més, la Cimera Social, que agrupa 150 organitzacions socials sota l'auspici de CCOO, ha exigit l'alliberament immediat del president d'AUME i ha manifestat el seu suport a l'associacionisme militar.

En un comunicat, CCOO denuncia que l'arrest de Bravo és "un atac directe a la dura tasca de l'associacionisme militar", que "mostra la pitjor cara del controvertit règim disciplinari militar, que deixa sense sanció les insinuacions colpistes d'alguns militars d'alta graduació mentre mostra tota la seva duresa contra els que volen modernitzar i millorar les forces armades des de la lluita pacífica i democràtica".

stats