Política 28/04/2018

Millo troba "positiu" que JxCat pensi en un candidat que "respecti la legalitat"

El delegat del govern espanyol diu que Puigdemont "està allunyat de la realitat catalana"

Ara
2 min
Millo troba "positiu" que JxCat pensi en un candidat que "respecti la legalitat"

BarcelonaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, considera que les declaracions del portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, en què obre la porta a investir un quart candidat són "una bona notícia". Millo veu en la posició de Pujol un "canvi positiu" i espera que la pròxima persona que opti a presidir la Generalitat "no tingui problemes judicials". La proposta de JxCat d'investir un quart candidat suposa un "canvi positiu" per al govern espanyol. Enric Millo destaca que "per fi" els independentistes optin per "renunciar a governar fora del marc legal". "És una bona notícia perquè forma part dels objectius del govern d'Espanya: tornar a l'ordre constitucional i estatutari". Millo concreta que "és el que més convé" a la majoria dels ciutadans de Catalunya.

A propòsit de si podria haver-hi una reunió entre la Generalitat i el govern espanyol en cas d'investidura, Millo ha deixat clar que "no és bo" anticipar-se als fets. "S'ha de tornar a la legalitat i la confiança i caldrà recuperar el diàleg entre catalans per recosir la societat", ha dit Millo. El delegat del govern espanyol explica que "s'haurà de veure com comença a caminar" el nou executiu català, i es mostra "convençut" que no s'anirà a unes noves eleccions. "Crec que és un mal escenari per a tothom, però especialment per a tots els catalans", ha ressaltat. Tot i això, deixa clar que en cas que s'esgoti el termini per investir un nou candidat la culpa haurà estat dels partits independentistes que han "paralitzat" la situació.

El delegat del govern espanyol també ha valorat els sis mesos d'aplicació de l'article 155. Millo ha recordat "l'excepcionalitat" d'aquest article però assegura que Catalunya "va millor" des que s'aplica. "Molts alcaldes ens feliciten perquè ara cobren a temps, es paguen proveïdors i s'han eliminat estructures dedicades al procés independentista", ha assenyalat. En aquest sentit, Millo també ha criticat Puigdemont, que va comentar en una entrevista que "hi havia por" als carrers des del 155. "El senyor Puigdemont no sap què passa a Catalunya, està allunyat de la realitat", ha deixat anar.

En relació a la continuïtat de l'aplicació de l'article 155, Millo ha deixat clar que la formació d'un nou Govern farà que se suspengui una situació que, recorda, "és excepcional". El delegat del govern, però, ha aprofitat per lloar els efectes de la intervenció del govern de l'Estat a Catalunya. "Amb el 155 Catalunya va millor perquè s'han suprimit estructures dedicades al procés independentista. S'han fixat les prioritats", ha reivindicat Millo, que ha tornat a carregar contra Puigdemont. "Fa temps que va marxar, ha perdut el contacte amb la realitat i fa molt que no trepitja el territori català", ha etzibat.

Enric Millo ha concretat que no sap encara si el ministeri d'Hisenda ha fet arribar l'informe al jutge Llarena, en relació a les despeses de l'1-O. Millo ha deixat clar que la documentació oficial diu que no es van gastar diners públics, però que cal veure què diu la investigació judicial. "Si al final es demostra que s'han fet servir diners públics, només es pot fer d'una manera, a través de factures falses o bé amb encàrrecs a empreses que encara no s'han pagat. Això és el què s'haurà de demostrar", ha conclòs Millo.

stats