Política 30/09/2017

El ministeri de l'Interior assegura que el Govern "utilitza nens i gent gran" per impedir l'actuació policial

Afirma, en un comunicat oficial, que és una actitud "irresponsable" per part de la Generalitat

Ara
1 min
Juan Ignacio Zoido és el ministre de l'Interior

BarcelonaEl ministeri de l'Interior ha emès un comunicat oficial aquest dissabte a la tarda per donar comptes de l'Estat dels col·legis electorals a Catalunya. D'acord amb la nota, els cossos i forces de seguretat de l'Estat estan comprovant que "la major part dels locals o edificis públics" que havien de ser utilitzats "il·legítimament" per la Generalitat per fer la votació "estan tancats". I afegeix que n'hi ha una minoria d'ocupats per "nens i gent gran" que estan "sent utilitzats" pel Govern de Catalunya i les entitats independentistes per "impedir l'actuació" policial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'està utilitzant tant menors d'edat com gent gran amb l'única finalitat d'intentar impedir una possible actuació de les forces i seguretat de l'Estat. La utilització de persones vulnerables demostra la irresponsabilitat tant dels dirigents de la Generalitat com de les organitzacions a favor de la independència que estan impulsant i donant suport a les ocupacions", afirma el comunicat oficial.

El ministeri de l'Interior també espera que els Mossos d'Esquadra "desallotgin i precintin" els col·legis ocupats, com "apareix en l'ordre" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Tuit 'renyant' els Mossos

En una tarda atrafegada, els responsables de comunicació del ministeri han trobat temps per fer un tuit, des del compte oficial, ficant el dit a l'ull als Mossos, dels quals esperen que facin la feina de desallotjar els col·legis electorals. Els han recordat que "els més de 15.000 mossos" –en realitat en són més de 17.000– han jurat la Constitució, sense especificar per què feien aquesta 'reflexió'.

Els responsables de xarxes dels Mossos s'hi han tornat, recordant que la policia catalana donarà "compliment als manaments judicials aplicant els principis d'actuació" que preveu la llei per a les actuacions judicials: oportunitat, proporcionalitat i congruència.

stats