Política 29/05/2012

El ministre de Defensa creu que respectar l'himne "és el que faria qualsevol bon espanyol"

Morenés anuncia un pla per protegir la indústria militar espanyola de "l'arribada d'empreses estrangeres", perquè és una qüestió de sobirania nacional

Agències
2 min
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, durant l'esmorzar informatiu d'Europa Press / EFE

MadridRespectar l'himne és el que faria "qualsevol bon espanyol". És l'opinió del ministre de Defensa del govern de Mariano Rajoy, Pedro Morenés, que aquest dimarts ha participat en un esmorzar informatiu organitzat per l'agència Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan se li ha preguntat per la xiulada de divendres al Vicente Calderón, durant la final de Copa que enfrontava el Barça i l'Athletic de Bilbao, el ministre ha recordat que hi ha un protocol a seguir quan sona l'himne nacional. Tot i que no és de compliment obligat –només hi estan obligats els policies i els militars–, Morenés ha remarcat que posar-se dret i escoltar les notes de l'himne quan sona és el que faria "qualsevol bon espanyol" ['cualquier español bien nacido'].

Però Morenés també ha abordat un altre tema: la indústria armamentística com a interès de la sobirania nacional. El ministre, que procedeix d'una empresa que fabrica armament, ha anunciat que el seu departament prepara fórmules per protegir aquesta indústria de l'arribada d'empreses estrangeres que s'aprofitarien del moment de debilitat econòmica, segons les seves previsions.

Ara mateix, Espanya està perseguint un acord per a la venda de carros de combat Leopard a l'Aràbia Saudita, i segons Morenés està "ben posicionada" i "té opcions" d'aconseguir-ho.

Segons el seu punt de vista, la defensa és un dels pilars de l'Estat i la política de seguretat i defensa és important per situar Espanya com un país rellevant al món. D'altra banda, ha dit, les forces armades són clau per exportar "la marca Espanya".

Morenés ha etzibat als que demanen que es retalli el pressupost de defensa que Espanya destina 18 euros per persona a l'any a aquesta branca de l'administració estatal, i França n'hi dedica 40.

stats