Protagonista col·lateral
Política 05/06/2021

Mònica Sales: 200 quilòmetres diaris per donar veu a Junts al Parlament

En més de tres anys de diputada no ha dormit ni un sol dia a Barcelona i a les sis del matí arrenca des de les Terres de l’Ebre

2 min
Mònica Sales en una imatge d'arxiu

En més de tres anys de diputada al Parlament no ha dormit ni un sol dia a Barcelona. A les sis del matí arrenca des de les Terres de l’Ebre, fa gairebé dues hores de viatge fins al Parc de la Ciutadella (uns 200 quilòmetres) i torna a casa ja entrat el vespre. Mònica Sales de la Cruz (1983) és de Jesús, un petit nucli urbà de poc més de 3.000 habitants al costat de Tortosa, i a partir d’ara serà la cara visible de JxCat al Parlament. Aquesta setmana va ser ratificada pel grup com a portaveu i, malgrat la nova responsabilitat, té la intenció de seguir pujant i baixant cada dia de l’Ebre. No només perquè allà se sent a casa, sinó perquè creu que és bo que els càrrecs mantinguin un peu al territori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Apassionada de la cultura popular, és doctora en filologia catalana, especialitzada en etnopoètica. És a dir, la ciència que estudia el folklore, des dels mites i les rondalles fins a les llegendes i les dites. La seva dèria per recuperar la cultura popular la va portar a fer una tesi doctoral sobre la literatura oral catalana del segle XIX -amb una breu estada a Portugal- i a exercir de professora a la Universitat Rovira i Virgili. A partir del 2015, però, va decidir combinar l’estudi amb la política, seguint la tradició familiar -el seu pare era regidor de CiU a Jesús-. Es va incorporar a CDC, després al PDECat i el 2017 per primer cop a les llistes del Parlament amb JxCat. Segona a les primàries de JxCat a Tarragona el 14-F, ara assumeix el repte d’explicar el projecte del partit al Parlament. Està per veure si, per dèria professional, emularà l’estil de Jordi Turull, que com a portaveu parlamentari i del Govern estava abonat a les dites, i replica a l’oposició el mític “No posem el carro davant dels bous”.

stats