Política 02/09/2014

"Sorprenentment, Pujol s'ha convertit en adalil de l'independentisme mentre l'investigava Hisenda": Montoro al Congrés, en 10 frases

El ministre d'Hisenda assegura que "arribaran fins al final" amb la investigació

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro, avui dimarts al Congrés, en la compareixença sobre frau fiscal en què ha parlat del cas Pujol / EFE

MadridEl ministre Cristobal Montoro ha comparegut aquest dimarts a la comissió d'Hisenda del Congrés a petició del grup popular per parlar del Cas Pujol. El titular d'Hisenda ha obert la sessió amb un discurs de gairebé una hora en què ha donat detalls de la investigació. Recollim les seves paraules en 10 frases:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Si Pujol creia que demanant perdó públicament podria començar de cap i de nou, s'equivocava. Hisenda arribarà al final perquè ningú quedi impune"

2. "No tots els contribuents som iguals, alguns tenim un plus de responsabilitat. I que no s'entengui només quan ocupem càrrecs públics, sinó també quan els deixem. Som els primers que hem de complir la llei"

3. "Haurien de meditar el fet que, quan es produeixen indicis en les investigacions tributàries d'algú, fan al·lusions a conspiracions de l'Estat"

4. "El senyor Pujol ha reaccionat quan s'ha vist acorralat per les investigacions de l'Agència Tributària i dels cossos de seguretat de l'Estat"

5. "Un estat democràtic no pot acceptar un simple 'mea culpa' [de Pujol] que porta 30 anys amagant un patrimoni per error [...]. El frau no s'expia amb una carta novel·lada de disculpes"

6. "Pels antecedents pel cas Pujol, no sembla que [l'expresident de la Generalitat] tingui interès a col·laborar. No ho ha fet durant 30 anys, ni en la declaració, i ara posa pegues a comparèixer"

7. "No parlem d'una investigació més, sinó la d'un baluard del nacionalisme català que, en els últims temps, mentre l'Agència Tributària investigava la seva fortuna familiar, s'ha reconvertit també, sorprenentment, en un adalil de l'independentisme"."

8. "Hi ha nacionalismes que radicalitzen fins i tot els discursos pretenent llançar polsos polítics a l'Estat mentre se n'estan lucrant i traient-ne partit polític"

9. "Estem parlant d'un comportament ètic i polític reprovable fins a un grau que pocs podíem imaginar"

10. "És lògic que els ciutadans es preguntin si aquesta forma d'estimar i entendre Catalunya està avalada per altres dirigents del seu partit i si la seva herència política i els seus hereus polítics no estaran realment contaminats per aquesta presumpta herència que el senyor Pujol va posar en un lloc segur a Andorra"

stats