Política 10/04/2018

Els Mossos detenen sis persones per entrar al Parc de la Ciutadella el dia de la investidura ajornada de Puigdemont

Tots els arrestats, per desordres i atemptat a l'autoritat, han quedat en llibertat amb càrrecs

Ara
2 min
Centenars de persones obren la porta de la Ciutadella i es planten davant el Parlament

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut sis persones per entrar al Parc de la Ciutadella el 30 de gener, el dia que estava previst el ple d'investidura de Carles Puigdemont, però que el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar —després de les mesures cautelars dictades pel Tribunal Constitucional, entre les quals obligava el candidat a ser presencialment a l'hemicicle per ser investit—. Segons informen fonts policials, als detinguts se'ls responsabilitza dels delictes d'atemptat contra agents de l'autoritat i desordres públics. Els Mossos desvinculen totalment aquestes detencions amb l'operatiu policial que la Guàrdia Civil està fent contra els CDR. Han explicat que l'actuació és fruit d'un treball policial que no investiga els CDR sinó els fets del 30 de gener a l'exterior del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En total, la policia catalana ha arrestat dues persones a Arenys de Mar, una al Pont de Vilomara, una quarta a Malgrat de Mar, una a Solsona i finalment una sisena persona a Òrrius. A tots els atribueixen delictes d'atemptat contra agents de l'autoritat i desordres públics, i han quedat en llibertat amb càrrecs.

Després que el president del Parlament decidís ajornar el ple d'investidura de Carles Puigdemont, l'ANC i els CDR van decidir mantenir les concentracions convocades al migdia davant del Parc de la Ciutadella. Un cop les entitats sobiranistes van donar per acabada la manifestació, alguns dels concentrats van obrir una de les portes del parc, van superar el cordó policial dels Mossos i es van plantar just davant les portes del Parlament, on es van estar fins a la mitjanit. En els últims mesos, els Mossos d'Esquadra blinden el Parc de la Ciutadella quan hi ha ple al Parlament.

L'entrada dels manifestants al Parc de la Ciutadella va provocar càrregues dels Mossos, que van deixar un balanç de tres persones ateses, dos detinguts i 24 agents ferits lleus, segons dades del SEM. Durant tota la tarda, els manifestants van mantenir-se darrere les tanques que la policia havia posat davant del Parlament, tot i que en algun moment els manifestants van intentar superar-les, cosa que va provocar moments de tensió amb els agents del cos.

stats