Política 07/04/2015

El cens electoral per a les municipals supera els 5,3 milions de persones

El mateix dia hi haurà eleccions al Consell General d'Aran, on el cens gairebé arriba als 7.000 votants

Acn
2 min
Urna electoral en una imatge d'arxiu /ARA

BarcelonaFins a 5.376.193 persones (5.313.499 residents i 62.694 estrangers residents a l'estat espanyol), podran votar als comicis locals del 24 de maig, segons el cens que s'ha fet públic aquest dilluns. El mateix dia se celebraran eleccions al Consell General d'Aran, el cens provisional per a les quals és de 6.964 persones. Les llistes estan ara en termini d'exposició pública per rectificar possibles errors.

Durant aquest periode d'exposició es poden presentar reclamacions per modificar les dades sobre inclusió o exclusió del cens davant de les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral o dels ajuntaments. També durant el mateix termini, els representants de les candidatures poden impugnar el cens de les circumscripcions que en els sis mesos anteriors hagin registrat un increment de residents significatiu i no justificat.

Des del dia 6 d'abril i fins al 13 d'abril els ajuntaments estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents dels seus municipis. La consulta es pot fer per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada o mitjançant l'exposició al públic de les llistes electorals si no es compta amb prous mitjans informàtics.

L'Oficina del Cens Electoral també disposa d'un servei de consulta de les dades per internet (amb certificat electrònic), així com d'un telèfon d'informació (901 101 900). L'oficina farà públiques les rectificacions i notificarà als reclamants i als ajuntaments la resolució de les peticions el 17 d'abril.

Així mateix, les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral publiquen en el butlletí oficial de cada província (BOP) a 6 d'abril el nombre, els límits de les seccions electorals, els seus locals i les meses corresponents a cadascuna d'elles. Aquestes dades són provisionals, ja que fins al 13 d'abril els electors poden presentar-hi reclamacions.

En el cas de les eleccions al Consell General d'Aran es tracta d'un total de 9 municipis, distribuïts en 6 terçons, 9 districtes, 11 seccions, 16 meses i 14 locals electorals. Pel que fa a Catalunya, a les eleccions municipals hi ha 947 municipis, 1.240 districtes, 5.051 seccions, 7.989 meses i 2.699 col·legis electorals.

stats