Política 15/08/2016

Munté creu que la qüestió de confiança "seria el moment" per anunciar canvis en el full de ruta

El Govern buscarà acords amb altres partits si la CUP no cedeix amb els pressupostos

Ep
2 min
Munté, en una compareixença parlamentària

BarcelonaLa consellera de presidència, Neus Munté, ha assegurat que la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el 28 de setembre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "seria el moment" per anunciar possibles canvis en el full de ruta independentista. En una entrevista a Europa Press, la també vicepresidenta del PDC ha destacat que encara és d'hora per parlar del contingut exacte de la compareixença de Puigdemont però considera que serà una bona ocasió per "analitzar si es poden introduir elements de millora" al pla sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou secretariat de la CUP exigeix que es modifiqui el full de ruta per incloure, entre altres mesures, un referèndum unilateral d'independència (RUI), un pas que per als anticapitalistes és imprescindible abans de començar a negociar els pressupostos de 2017. En canvi, el Govern vincula les dues negociacions perquè, segons Munté, Puigdemont necessita uns nous pressupostos per poder desplegar els seus compromisos sobiranistes i socials: "No és el mateix disposar de recursos per avançar en les estructures d'estat que no tenir-los".

Munté confia que Puigdemont superi la qüestió de confiança i la veu com una oportunitat per "agafar empenta" i culminar el desplegament del full de ruta independentista. Per a això, els comptes són indispensables: "No imagino un 2017 amb la contenció que patim aquest any" i la CUP hauria de reflexionar i adonar-se que el bloqueig als comptes ha tingut greus perjudicis. La també portaveu del Govern destaca que Catalunya pateix ofec financer de l'Estat i que un partit independentista no hauria de posar "més bastons a les rodes".

En el cas que no hi hagi un acord, Munté no creu que s'hagin de convocar eleccions sinó que caldrà buscar el suport d'altres partits de l'arc parlamentari: "Hi ha altres grups que, sense compartir l'objectiu de l'estat propi, poden tenir un interès en l'aprovació d'uns comptes que estiguin donant resposta a necessitats socials de la ciutadania". Ha assegurat que l'executiu català ja treballa en els nous comptes per poder portar-los al Parlament a l'octubre i que tornaran a ser "els més socials de la història", cosa que pot seduir la CUP. "Tots hem tret conclusions i reflexions d'allò i em consta que també la CUP, on hi ha hagut canvis en la direcció que potser tenen incidència a l'hora de negociar", tot i que l'assumpte no s'abordarà fins a l'última setmana d'agost.

stats