ELECCIONS 22-M
Política 05/05/2011

UPN es mantindria com a primera força a Navarra i no es preveuen canvis a l'Ajuntament de Vitòria

UPN obtindria 16 o 17 diputats, Na-Bai 11 o 12, el PSOE 11, el PP 6 i IU pujaria fins a 4. Si Bildu es pogués presentar, podria obtenir 2 escons

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl trencament del PP amb UPN a mitja legislatura feia interessant analitzar els resultats electorals a Navarra del proper 22-M, però l'enquesta feta pública avui pel CIS no preveu gaires canvis i seria la força regionalista la que s'enduria la major part del vot conservador. Dels 22 diputats que va obtenir el 2007, UPN en retindria 16 o 17, mentre que el PP n'aconseguiria 6. En còmput global, doncs, el pes conservador es mantindria igual o sumaria un escó. Per la seva banda, el PSOE podria perdre un diputat, i passaria de 12 a 11. Una situació semblant a la de la coalició abertzale Nafarroa Bai, que, aquesta vegada sense EA, mantindria els 12 parlamentaris o en perdria un. Finalment, IU doblaria la represenació, passant de 2 a 4 diputats, mentre que Bildu tan sols n'aconseguiria 2, si finalment es pogués presentar (malgrat que aquesta xifra pot ser enganyosa, ja que durant l'enquesta encara no estava tancada la coalició i l'opció política de l'esquerra abertzale encara era Sortu). Una altra vegada, com durant la legislatura anterior, ni les forces conservadores (UPN i PP), ni les progressistes (PSOE i IU) ni les abertzales (Na-Bai i Bildu) arribarien a la majoria dels 26 escons, així que, per formar govern, caldria un acord entre dos d'aquests sectors polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a l'Ajuntament de Vitòria, l'enquesta no preveu grans canvis i tant el PSE com el PP mantindrien els seus 9 regidors i IU-EB retindria els seus 2. El PNB, però, podria pujar de 6 a 7 electes a costa d'EA, que perdria el seu representant. Altre cop, però, cal agafar aquests pronòstics amb pinces a l'espera dels suports que pugui recollir Bildu si finalment pot presentar-se o com actuaria el seu electorat en cas d'il·legalització.

stats