Política 20/11/2014

Pere Navarro veu "una barbaritat" la querella contra Mas, que "allunya" el diàleg

L'exprimer secretari del PSC insisteix, però, que "quan tantes persones demanen un canvi" és "evident que l'únic camí per arribar-hi és el diàleg". Reconeix que el 9-N no va participar perquè diu preferir "votar un acord que una ruptura"

Ara
2 min

BarcelonaL'exprimer secretari del PSC i actual secretari de la Mesa del Parlament, Pere Navarro, ha considerat aquest dijous que és una "barbaritat" la querella que ha interposat la fiscalia general de l'Estat contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver desoït la suspensió del procés participatiu del 9-N i alerta que encara "allunya" més el diàleg entre governs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, malgrat un govern espanyol tancat en banda, en declaracions a RAC1 Navarro ha afirmat que continua creient en la via del diàleg i l'acord per resoldre el contenciós polític Catalunya-Espanya: "Quan tantes persones demanen un canvi és evident que l'únic camí per arribar-hi és el diàleg". També ha reconegut que no va participar el 9-N, perquè diu preferir "votar un acord que una ruptura".

Eventual acord CiU-PP pels pressupostos?

Davant la possibilitat que CiU i PSC acordin els pressupostos del 2015 davant la negativa d'ERC a avalar uns comptes amb 4.000 milions menys, Navarro ha apuntat que tampoc cal descartar la possibilitat real d'un pacte de CiU amb el PP. "Amb qui té experiència Mas de pactar pressupostos és amb el PP. Els veig sovint votant junts les retallades", ha etzibat. Això sí, per l'exlíder dels socialistes catalans, no és moment d'anticipar eleccions de nou. "No es pot convocar els ciutadans en un moment tant complicat. El que ha de fer el Govern en aquests moments és governar", ha opinat.

A més, davant un eventual canvi de majories al Congrés el 2015, Navarro ha dit no tenir "cap dubte" que si el PSOE guanyés les eleccions, millorarien les relacions amb Catalunya, perquè Pedro Sánchez, diu Navarro, "diu que això de Catalunya s'ha de resoldre votant" una reforma constitucional, cosa que "contrasta amb la querella del PP". "Existeix una altra Espanya que espero que es manifestarà el 2015", ha conclòs.

stats