Política 21/07/2016

Iglesias augura que el PSOE facilitarà aquest setembre un govern de Rajoy

El líder de Podem preveu que els socialistes s'abstinguin en una segona votació després de les vacances

Ara
1 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

BarcelonaUn govern de Mariano Rajoy gràcies a l'abstenció del PSOE en una segona votació al setembre. Aquesta és la previsió del líder de Podem, Pablo Iglesias, que en una entrevista a TVE aquest dijous ha considerat "pràcticament impossible" articular una alternativa d'esquerres. "La meva travessa? Si Mariano Rajoy no ho aconsegueix a la primera, a la segona el PSOE s'abstindrà", ha opinat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop passada la constitució del Congrés, la vista dels partits està posada en la celebració del debat d'investidura. Per això, Iglesias ha apuntat aquest dijous que si PNB i PDC mantenen el seu no a Rajoy, al final serà el PSOE qui haurà de decidir si governa o no. Tanmateix, el líder de Podem ha reconegut que desconfia del que puguin fer tots dos partits en una sessió d'investidura després del que va passar en les votacions per la mesa del Congrés.

Iglesias també ha carregat contra Ciutadans per la seva "poca credibilitat". Segons el líder de Podem, la paraula d'Albert Rivera és la de "don Pimpón a Barri Sèsam". "És el partit que menys credibilitat té en aquest país", ha criticat.

stats