Política 18/10/2017

Neix En Peu de Pau, un col·lectiu per fomentar i instruir en l’acció no-violenta durant les mobilitzacions

Oferirà cursos de formació i posa en marxa canals de difusió d’informació per a les protestes

Acn
2 min
Alguns dels membres de la plataforma 'En peu de pau', aquesr dimecres durant la seva presentació

BarcelonaLa gran quantitat de mobilitzacions que últimament hi ha a Catalunya, el caràcter pacífic que hi impera habitualment i la "necessitat" que les mostres de protesta o suport popular continuïn tenint un caràcter no-violent en el present i el futur més immediat, han portat a un seguit de col·lectius i entitats a crear la plataforma En Peu de Pau. Es tracta d’un espai que fomentarà i formarà en l’acció pacífica i no-violenta durant les mobilitzacions, i que intentarà difondre informació, missatges i consignes de comportament que evitin que les manifestacions acabin amb cap mena de disturbis o incidents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La plataforma, que s’ha presentat a la premsa aquest dimecres, ja ha començat a funcionar i té en marxa una web, un compte de Twitter i un canal de Telegram a través dels quals difondran informació, instruccions i missatges de cara a les mobilitzacions que vinguin i accions coordinades que puguin anar sorgint fruit del Procés.

En Peu de Pau el conformen, de moment, entitats i col·lectius que ja fa temps que participen en mobilitzacions, que n’organitzen o que donen suport a iniciatives pacifistes. Així, participen al seu ens coordinador col·lectius de bombers, FundiPau, el Centre UNESCO, Universitats per la República, Casa Nostra Casa Vostra, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, la Intersindical, la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, col·lectius d'agents rurals, col·lectius de pagesos, el CIEMEN i els Comitès de Defensa del Referèndum.

A la presentació, Rubén Wagensberg, un dels creadors del col·lectiu, ha explicat que En Peu de Pau pretén ser un "ens coordinador" de tots els col·lectius que volen preservar el caràcter pacífic de les mobilitzacions. "Creem un operatiu d’informació immediata i preventiva per a la ciutadania a través de diversos canals, amb recomanacions, difusió d'antirumors i desintoxicació d’informació. És un espai que pretén coordinar actors que treballen per mantenir el caràcter no-violent i tenir una via directa cap a ciutadania", ha explicat.

A la presentació també han intervingut alguns representants d’entitats que hi participen, com Universitats per la República. La seva portaveu ha recordat que "calia" un espai com aquest per prevenir "davant la violència de l’Estat" en algunes de les mobilitzacions que poden venir. Per la seva banda, l’exdiputat de la CUP David Fernàndez ha remarcat que les "imatges vergonyants, inadmissibles, excepcionals i de brutalitat que s’han vist" han provocat "el reforç i la insistència en les formes no-violentes de protesta, resistència i desobediència civil". Segons Fernàndez, En Peu de Pau neix per "posar en valor el que ha passat [el pacifisme a les mobilitzacions], estendre-ho, mantenir-ho i crear una operativa per garantir que sigui així, des d’una saviesa col·lectiva".

Per últim, la plataforma ha explicat que preparen tallers per "formar formadors", i preparar així persones que puguin instruir en les formes d’acció i protesta no-violenta, de cara a estendre el manteniment del caràcter pacífic de les mobilitzacions, sigui quin sigui l’escenari que pugui venir derivat de "les accions de l’Estat".

stats