Política 09/12/2015

"No tinc res a amagar": Collboni després de declarar pel cas Mercuri

L'acusació popular es planteja demanar que la jutgessa citi a declarar Carme Chacón, Pere Navarro o Susana Díaz

Ara
2 min
Jaume Collboni, després de declarar als Jutjats de Sabadell / ACN

BarcelonaEl dirigent del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat avui que no té "res a veure" amb el cas Mercuri després de declarar a Sabadell davant la jutgessa que l'havia citat com a investigat -imputat- per un delicte de tràfic d'influències. "No tinc res a amagar", ha assegurat, segons l'ACN. Segons fonts relacionades amb el cas Collboni s'ha desentès de tota la trama del cas Mercuri pel que fa al Canal Català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la investigació l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos hauria pogut pressionar membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya perquè autoritzessin un canal de TV a l'empresari de l'audiovisual Nicola Pedrazzoli, fundador i propietari de Canal Català i hauria parlat amb Collboni perquè l'ajudés a aconseguir-ho. Segons un informe dels Mossos que consta al sumari del cas, Pedrazzoli negociava un acord amb el Grupo Godó per llogar la freqüència de RAC 105 TV i fer que el Canal Català es pogués veure a tot Catalunya. Per a això, li calia un informe positiu del CAC, però Pedrazzoli creia que alguns consellers del PSC el bloquejaven.

Segons fonts relacionades amb el cas Collboni ha explicat que va rebre dues trucades de Bustos i que se'l va treure del damunt sense fer-ne cap cas. En sortir de la declaració ha explicat que estava "tranquil" i que confia que la investigació judicial, per la seva banda, es resoldrà "ràpidament". El socialista ha contestat les preguntes de l'acusació popular, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, i de totes les parts i ha dit que ho ha fet amb la "màxima transparència".

A banda de Collboni, aquest dijous també han declarat com a testimonis el llavors president del CAC, Ramon Font, i la llavors consellera de l'ens Carme Figueras. Tant l'un com l'altre haurien negat qualsevol tipus de pressió per part dels polítics en aquesta qüestió. També estava previst que declarés com a imputat Pedrazzoli però no ha comparegut per un problema en la notificació de la citació i ara la jutgessa l'haurà de tornar a citar.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha anunciat que aviat decidirà si demana més citacions per aclarir els interessos de l'empresari Nicola Pedrazzoli a Catalunya i Andalusia. Segons l'acusació, la instrucció del cas encara no ha servit per aclarir-ho. L'advocat de la plataforma, Raúl Garcia, ha apuntat a Carme Chacón, Pere Navarro i Susana Díaz com a possibles "nous imputats o testimonis". "Hi ha molta gent que ha d'aclarir la seva intervenció", ha assegurat.

L'advocat de l'acusació popular, Raúl Garcia, explica que cal tenir en compte la relació de l'Ajuntament de Sabadell amb aquest canal de televisió i la "publicitat institucional" que haurà contractat per l'"amistat" entre Bustos i Pedrazzoli. García també ha apuntat a altres "noms il·lustres" dels PSC i el PSOE, com Navarro, Chacón o Susana Díaz.

stats