Política 13/01/2019

Nogueras: "No als pressupostos i no a la tramitació si no hi ha proposta política"

La vicepresidenta del PDECat creu que els pressupostos són "molles" per a Catalunya

Acn
2 min
Nogueras: "No als pressupostos i no a la tramitació si no hi ha proposta política"

BarcelonaLa vicepresidenta del PDECat, Míriam Nogueras, ha insistit en el 'no' als comptes del govern espanyol. En una entrevista al programa 'Preguntes freqüents' aquest dissabte a la nit, Nogueras ha deixat clar que la seva formació votarà "no als pressupostos i no a la tramitació mentre no hi hagi una resposta política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si no hi ha una resposta política per a un conflicte polític, molt greu, gravíssim, nosaltres no podem regalar els nostres vots", ha afirmat tot assegurant que els comptes de Pedro Sánchez són "molles" per Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que no vindrà "el llop" si es vota 'no' i que els pressupostos generals de l'Estat (PGE) no són tan bons per a Catalunya.

Nogueras ha criticat que s'està posant molt l'èmfasi en els partits independentistes i no en el govern del PSOE, que és, diu, el que té la clau per aprovar els comptes. Segons la vicepresidenta del PDECat, "el debat real no són els pressupostos, és l'autodeterminació de Catalunya", i ha criticat que tant Rajoy com el govern de Pedro Sánchez hagin sigut "un mur".

La dirigent del PDECat ha assegurat que "els partits del 155" ballen "la música de la ultradreta" i que els que avui demanen que s'aprovin els pressupostos "van aplaudir el llop i el van acompanyar a les manifestacions". "No comprem el marc mental que es vol instal·lar que, si no aprovem els pressupostos, ve el llop", ha reblat davant l'amenaça de l'auge de la ultradreta.

Reagrupament demana que no aprovin ni tramitin els pressupostos

Reagrupament demana a ERC i PDeCAT que no aprovin ni tramitin els pressupostos de Pedro Sánchez. A través d'un comunicat difós aquest diumenge, la formació ha considerat que el debat que tenen els partits independentistes "no hauria d'existir" davant "la situació actual que vivim de repressió, amb presos polítics injustament tancats, amb exiliats lluny de les seves famílies, amb humiliacions diàries i amb amenaces constants". Segons Reagrupament, "els gestos que alguns demanen, ni arribaran ni se'ls espera". Per tot plegat, assegura que "l'únic que ens farà avançar és el desplegament de la República Catalana" i demana als republicans i als demòcrates que "siguin valents i que no facin cap pas enrere". Reagrupament creu que cal passar "pantalla d'una vegada". "Ni pressupostos ni continuar esperant un diàleg que no arribarà", rebla el partit. Alhora, la formació ha fet una crida a aixecar la suspensió de la República i a obrir les presons.

stats