Política 27/08/2019

Els inscrits a la manifestació de l'Onze de Setembre ascendeixen als 60.000 el cap de setmana

L'Assemblea habilitarà un espai per a col·lectius "represaliats" pel Procés a la zona de convidats

Ara
2 min
Els inscrits a la manifestació de l'Onze de Setembre ascendeix als 60.000 el cap de setmana

BarcelonaEls 26 trams que l'Onze de Setembre conformaran la mobilització independentista, organitzada per l'Assemblea, continuen omplint-se. A menys de tres setmanes de la Diada, i malgrat les baixes xifres respecte a edicions anteriors, des de l'entitat han anunciat que el nombre d'inscrits ja s'enfila als 60.000.

Després que la setmana passada el nombre d'assistents ascendís als 37.000, un 25% menys que la mateixa setmana de l'any passat, el cap de setmana ha significat un "repunt" d'inscripcions, tal com han celebrat des de l'Assemblea. Tot i això, l'entitat presidida per Elisenda Paluzie insisteix en "seguir engrandint" les inscripcions, ja que, han assegurat a través d'un comunicat, "són una eina necessària de cara a garantir l'èxit" de la marxa.

El creixement en els números, però, no tan sols fa referència als assistents, sinó també al còmput de samarretes venudes, unes 185.000 en total. Així mateix, a hores d'ara, l'entitat compta amb uns 460 autobusos que traslladaran els ciutadans que vulguin participar en la manifestació des de diferents punts del territori fins a la capital, Barcelona, on se celebrarà la concentració.

La plaça d'Espanya de la Ciutat Comtal serà el centre neuràlgic de la mobilització d'enguany, que preveu dibuixar un estel que ocuparà els carrers Tarragona, Creu Coberta i Gran Via i les avingudes del Paral·lel i de Maria Cristina. Així, la plaça actuarà com a punt unificador de totes les vies. "Volem representar que des de camins diferents hi ha punts de trobada on ens posem d'acord per un objectiu comú", va assenyalar la presidenta de l'entitat, en la presentació de l'acte, fa unes setmanes.

La zona de convidats

Tot i que l'espai destinat als convidats ha aixecat polèmica en els últims dies després que l'Assemblea decidís obviar-li la presència política, ara l'entitat ha decidit incorporar la presència "folgada" de diversos col·lectius i persones afectades per la "repressió de l'estat espanyol". Una acció que des de l'ANC han definit com a una "aposta clara per homenatjar la societat civil", que, han apuntat, "malgrat tot, segueix plantant cara i no renuncia ni a l'objectiu, la independència, ni a establir una estratègia unitària per assolir-lo".

stats