Política 09/03/2015

La comissionada per la transparència considera que els imputats poden anar a les llistes electorals

Núria Bassols puntualitza, en declaracions a Catalunya Ràdio, que se'ls pot incloure fins que no se'ls obri judici oral

Acn
2 min
Núria Bassols, comissionada per a la Transparència, entrevistada a TV3

BarcelonaLa nova comissionada per la transparència, Núria Bassols, considera que els imputats poden anar a les llistes electorals fins que no s'obri judici oral contra ells, segons ha assenyalat aquest dilluns en declaracions a Catalunya Ràdio. Bassols ha precisat que "una persona investigada sí que pot formar-hi part" però que la lentitud de la justícia obliga a prendre una decisió cas per cas. "Ho han de valorar el mateix afectat, la persona o persones que decideixin qui ha d'anar en aquestes llistes i després la ciutadania", ha assenyalat la comissionada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bassols ha reiterat que la transparència "no és una operació de màrqueting", sinó "l'única manera" de recuperar la confiança en les institucions i els poders públics i "unir la fractura social entre els servidors públics i la ciutadania, afectada diàriament per casos de corrupció".

Bassols s'ha defensat de les insinuacions que el càrrec de comissionada és un premi del president Artur Mas per haver arxivat el cas de Ferran Falcó, que va estar imputat en el cas Adigsa sobre cobrament de comissions il·legals per part d'exalts càrrecs de CiU. Bassols ha dit que va fer el que li pertocava com a jutge, perquè no hi havia cap indici de delicte contra Falcó, ni ningú hi va presentar cap acusació en contra seva. La comissionada ha afegit que portava vuit anys en investigació: "Vuit anys i no s'havia obert judici oral ni contra aquest senyor ni contra ningú, cosa que ja em fa caure la cara de vergonya. Resulta que ni el fiscal va demanar l'obertura del judici oral contra aquest senyor, per tant em vaig veure obligada a arxivar-ho".

La nova comissionada per a la transparència ha assegurat que la nova llei de transparència entrarà en vigor el juliol per al govern català i el desembre per als ajuntaments. I, un cop entri en vigor, tots els ajuntaments "hauran de ser absolutament transparents i publicar totes els condicions, totes les xifres i totes les previsions que afectin totes les seves actuacions".

stats