CAS PUJOL
Política 09/03/2015

Oleguer Pujol gestionava diversos comptes i empreses en paradisos fiscals, segons 'El Periódico'

El fill petit de l'expresident català va declarar que disposava de 89,5 milions a l'estranger

Ara
1 min
La Policia Nacional analitza ara tota la documentació confiscada durant els escorcolls de dijous passat abans de la declaració d’Oleguer Pujol davant Pedraz.

BarcelonaEl fill petit de Jordi Pujol, Oleguer Pujol Ferrusola, va controlar comptes bancaris a paradisos fiscals de Guernsey (Regne Unit), Curaçao (Antilles Holandeses) i l'Illa de Man (Regne Unit), així com de Londres, Lisboa i Andorra, segons publica aquest dilluns 'El Periódico', que ha tingut accés a documentació de l'Agència Tributària estatal. El fill de l'expresident també hauria gestionat empreses en aquests llocs i a les illes Verges, Bahames, Holanda, Panamà i Luxemburg.

La informació tributària citada apunta que a finals del 2012 disposava, com a mínim, de 96 comptes, 81 dels quals a l'estat espanyol. En un inici, Oleguer Pujol havia declarat que tenia 3,9 milions d'euros a l'estranger, tot i que el 2 de setembre del 2014 va rectificar en una declaració complementària que, en realitat, el patrimoni a fora ascendia fins a 89,5 milions. Igualment, va haver de pagar 312.907 euros després de vuit declaracions complementàries per regularitzar la situació sobre l'IRPF i l'impost de patrimoni just tres dies abans de la confessió del seu pare, el juliol passat.

Oleguer Pujol compareixerà aquest dilluns a la comissió d'investigació contra el frau fiscal, com els seus germans Josep i Mireia.

stats