Política 28/01/2017

Òmnium advoca per presentar una campanya unitària pel referèndum a l'abril

Jordi Cuixart, president de l'entitat, aposta per un moviment transversal que respecti la "diversitat" i la "pluralitat" del sobiranisme

Ara
1 min
Òmnium advoca per presentar una campanya unitària pel referèndum a l'abril

Barcelona Òmnium Cultural ha donat el vistiplau aquest dissabte a la confecció d'una gran campanya unitària a favor del 'sí' en el referèndum d'independència d'aquesta tardor. "La proposta que fem als nostres 62.000 socis i al conjunt de la ciutadania de Catalunya és fer una campanya que reculli totes les sensibilitats en la defensa del 'sí'. Haurà de ser aglutinadora de totes les opcions polítiques i dels moviments de base, tothom s'hi ha de sentir còmode", ha afirmat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en declaracions recollides per l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuixart ha defensat que el moviment sobiranista és "divers i plural" i que ningú s'hauria de sentir "exclòs" de la mobilització a favor del 'sí'. El president d'Òmnium, d'acord amb el tempo previst per al referèndum, ha fixat el mes d'abril com a límit per presentar aquesta campanya unitària a favor de l'estat propi.

En el marc de l'assemblea general ordinària (AGO) celebrada al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona, Òmnium ha definit el pla de treball i el pressupost de l'entitat per al 2017.

Un pla de treball que passa, entre altres iniciatives, per una campanya unitària a favor del 'sí' en el referèndum que posi en valor les "virtuts" de l'estat propi en relació a la "cohesió social" i la "defensa de valors democràtics". "Votar és la gran lluita compartida de la Catalunya del 2017 i per això apostem fermament per fer una campanya unitària pel 'sí' que aglutini tots els agents sobiranistes. Ara el gran consens de país es diu 'referèndum' i la prioritat de l'entitat és guanyar-lo i construir la República Catalana", ha manifestat Cuixart davant dels prop de 500 associats presents a l'AGO.

stats