DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 27/09/2011

L'oposició, decebuda amb el discurs de Mas

Els portaveus dels partits de l'oposició parlen de discurs “buit de contingut”, de repetició del discurs d'investidura i de poca credibilitat

M.colomer
2 min

BarcelonaArtur Mas no ha convençut a l'oposició en el seu primer discurs com a president de la Generalitat al debat de política general. Tot al contrari. Els portaveus dels grups parlamentaris de l'oposició han coincidit gairebé tots en considerar “decebedor” el discurs de Mas. Així ho han considerat el portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, i el del PP, Enric Millo. Per Iceta i Millo, Mas ha entonat un discurs “previsible” que ha estat una “repetició” del d'investidura. Millo hi ha afegit que malgrat que Mas ha estat “realista” en la part econòmica, ha estat “buit de contingut”. “Tenim un president mancat d'il·lusió, poc valent i poc ambiciós”, ha opinat Enric Millo, que ha afegit que Mas és un president “superat per les circumstàncies i desbordat per la situació”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha deplorat la manca de credibilitat de Mas en plantejar un tribut per a les grans fortunes a la vegada que ha eliminat l'impost de successions. Ho ha qualificat de “fum”, com també el pacte fiscal, que el president no ha concretat. També ha considerat una “segons part del debat d'investidura” la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, que ha opinat que la única cosa nova que hi ha aportat el president són les retallades de l'estat del benestar per convertir-lo en un “estat de la beneficiència”. “Mas ha volgut fer èpica de les retallades i dels sacrificis, però amaga que només afecten als que ja són vulnerables”, ha criticat la portaveu ecosocialista, que ha negat que no hi hagi alternativa a les retallades, entre elles recuperar l'impost de successions. A més, ha alertat que les retallades afecten a la cohesió social i hipotequen la recuperació econòmica.

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lamentat que Mas hagi posat “massa” el retrovisor i no ha concretat el seu full de ruta. Ha respost a l'apel·lació del president demanant-li que sigui ell qui estigui a l'alçada i lideri la “pinya” entorn al concert econòmic i a l'agenda de país que ha reclamat. S'ha tornat a oferir per fer costat al Govern: “Volem ser corresponsables del que passi en aquest país”. El diputat Joan Laporta ha instat CiU i ERC a anar plegats en el camí cap a la sobirania.

Mentre que el diputat de C's Jordi Cañas ha acusat Mas de liderar un Govern “autista i desendollat de la realitat i la legalitat” amb un discurs “que ha disfressat d'europeïsme la seva hispanofòbia, perquè no ha dit ni una vegada la paraula Espanya”, el diputat de Solidaritat Alfons López Tena no ha estat menys suau, en acusar Mas d'haver fet un discurs “mediocre” propi d'un “comtable de tercera” que oblida que “el problema (del dèficit) ve d'Espanya, no de la societat”.

stats