Política 04/06/2015

Junqueras manté la porta oberta a "ajudar" Colau a pesar de la negativa a signar el full de ruta independentista

El president d'ERC, en una entrevista a 'Els matins' de TV3, assenyala que els republicans i BComú tenen "moltes coincidències" en polítiques socials

Ara
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'entrevista a TV3 / ARA

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dijous en una entrevista al programa 'Els matins' de TV3 que els republicans mantenen la porta oberta a "ajudar" Barcelona en Comú i la futura alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, a pesar de la negativa a signar el full de ruta independentista pactat per CDC, ERC i les entitats del sobiranisme social. "Intentarem ajudar en temes socials i econòmics", ha apuntat Junqueras, que ha considerat que la plataforma de Colau i els republicans "tenen moltes coincidències" en polítiques socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns passat, en una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', el president dels republicans va assenyalar que "adherir-se al full de ruta" era la condició indispensable perquè ERC donés suport a Colau com a alcaldessa. "Si no volen signar un full de ruta amb CDC, que no el signin", ha explicat Junqueras, que ha posat de manifest que la cap de files de Barcelona en Comú s'ha presentat com a "aliada real" del procés sobiranista.

El president d'ERC ha considerat que la feina dels republicans és la de "cosir i recosir" les diferents sensibilitats del sobiranisme, i ha volgut deixar clara la bona relació entre el Govern i el seu partit: "En cap país d'Europa hi ha tanta sintonia entre l'executiu i el principal partit de l'oposició".

La pregunta d'Unió

"No faré cap comentari, seria ficar-me a casa dels altres. Qualsevol cosa que digui generarà un titular. No vull opinar sobre qüestions internes d'altres partits. Ells ho explicaran i la gent ho jutjarà", ha apuntat sobre la proposta de la direcció d'Unió. En tot cas, ha apuntat que "molta gent" diu que el plantejament democristià no encaixarà en el full de ruta CDC-ERC.

stats