Política 01/06/2015

"Adherir-se al full de ruta": la condició d'Oriol Junqueras a Colau per pactar l'alcaldia de Barcelona

El líder republicà diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' que no hi haurà un tripartit amb Barcelona en Comú, ERC i el PSC

Ara
1 min
Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaAda Colau aspira a ser alcaldessa de Barcelona però va obtenir a les urnes el suport més feble rebut mai per un candidat. Amb només 11 dels 41 regidors del consistori, Barcelona en Comú està molt lluny de poder governar la ciutat en solitari. Entre els partits que Colau necessita convèncer per acomplir el seu objectiu hi ha Esquerra, però aquest dilluns Oriol Junqueras ha deixat clar que els republicans només donaran suport a Barcelona en Comú si la formació s'adhereix al full de ruta cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha insistit en les condicions dels republicans en una entrevista concedida aquest dilluns a 'El matí de Catalunya Ràdio'. El líder republicà, recentment reelegit president de la formació, ha insistit en el seu argument que "no cal ser independentista per votar a favor de la independència", i ha afirmat que les condicions que ERC posa a Colau per garantir-li el seu suport en el molt fragmentat consistori barceloní passen pel "compromís amb el país i el procés, adhesió al full de ruta, i suport a les necessitats de canvis socials i ètics que aquest país necessita".

Junqueras, que ha recordat que Colau va votar sí-sí el 9-N, s'ha mostrat convençut que "el compromís amb la independència, la justícia social i la igualtat d'oportunitats són compatibles". En qualsevol cas, no ha dit que el suport republicà passi per entrar al govern municipal, i ha descartat un tripartit amb Barcelona en Comú i el PSC, "amb qui ens separen coses molt importants". Junqueras sí que ha apuntat la possibilitat de "col·laborar" amb el govern municipal, tal com ho fan amb el govern de Mas.

stats