NOU CICLE
Política 04/12/2012

Oriol Pujol vola ponts amb el PP: "Exerceix asfíxia financera i identitària envers Catalunya"

El secretari general de CDC assegura que el seu partit ha engegat un procés de reflexió per replantejar-se pactes amb els populars a les institucions

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha carregat durament contra el PP en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva convergent: "Exerceix asfíxia identitària i financera envers Catalunya". Així s'ha referit a l'atac contra la immersió lingüística per part del ministre Wert i la seva reforma educativa, però també als "8.000 milions que l'Estat deu a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista ha assegurat que el seu partit ha obert un "procés de reflexió" per replantejar-se els pactes amb el PP a les institucions "importants del país". Això inclou, segons Pujol, la Diputació de Barcelona i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Converses amb ERC

Pujol ha confirmat que ja hi ha establertes negociacions "formals i discretes" amb ERC per tal de donar "estabilitat" al proper govern de la Generalitat. "El mandat és treure els catalans de la crisi i que es garanteixi el procés cap al dret a decidir", ha assegurat Pujol en roda de premsa.

El dirigent convergent ha considerat "iniciat" el camí del dret a decidir després de les eleccions del 25-N, de la mateixa manera que ha assegurat que el missatge d'aquell dia va ser que "CiU sí, però no sola".

stats