Política 29/05/2012

ERC insta el Govern a ampliar el consens pel pacte fiscal fent una consulta

Els republicans no avalaran cap acord de la cimera que aigualeixi les conclusions de la comissió del concert i ICV proposa recuperar l'Estatut del 2005 com a punt de trobada

Pere Martí
1 min

BarcelonaERC assistirà a la cimera sobre el pacte fiscal de demà amb l'objectiu que l'ampliació del consens pel pacte fiscal no serveixi per aigualir els seus continguts. La portaveu dels republicans, Anna Simó, ha advertit que les conclusions de la comissió parlamentària d'estudi del concert econòmic són "el mínim comú denominador" i ha advertit al Govern que si vol ampliar el consens social convoqui una consulta popular perquè les enquestes demostren que hi ha una majoria a favor de millorar el finançament. En aquesta majoria hi ha fins i tot, segons Simó, votants del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, ICV ha proposat de cara a la cimera de demà recuperar la proposta de finançament de l'Estatut del 2005 com a "punt de trobada", perquè la van votar tots els partits menys el PP. Joan Herrera creu que el PSC ho hauria d'avalar, tot i que els socialistes ja han dit que no ho faran, i ha lamentat que el Govern llancés "el globus sonda" del pla B que avui el portaveu Francesc Homs ha dit que no existeix. Pel líder ecosocialista, a la cimera s'ha de parlar del pacte fiscal vinculat a un pacte social i a un pacte de rendes per fer front a la crisi i aturar la política de retallades.

stats