Política 20/02/2015

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es reactiva i celebrarà una nova reunió el proper 6 de març

Hi intervindran els eurodiputats dels partits catalans a favor de la consulta per explicar la receptivitat del procés a Europa

Oriol March
2 min
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es tornarà a reunir avui amb l’objectiu de refermar la unitat d’acció de partits sobiranistes i entitats socials per encarar el 9-N.

Barcelona6 de març. 9.30 del matí. Parlament de Catalunya. Aquestes són les coordenades de la propera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), que se citarà per primera vegada des del 7 de novembre, segons ha pogut saber l'ARA. El president del Pacte, Joan Rigol, ha fet saber aquest divendres a les entitats fundadores de l'organisme la data de la nova reunió. Rigol feia setmanes que explorava aquesta cita, que comptava amb reticències de partits i entitats que consideraven que, després de l'anunci de convocatòria d'eleccions plebiscitàries per al proper 27 de setembre, s'havia "deixat enrere" la fase del dret a decidir per passar un esquema "independentista" per part de CiU i ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'ordre del dia, segons les fonts consultades, hi apareixen les intervencions dels eurodiputats dels partits catalans que defensen el dret a decidir. "Va en la línia d'internacionalitzar el procés", assenyalen les mateixes fonts, que indiquen que els representants catalans a Brussel·les es dedicaran a explicar la "receptivitat" de les institucions comunitàries envers el procés sobiranista. També estan previstes les intervencions del president de la Generalitat, Artur Mas, de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i del president del Pacte, Joan Rigol.

El PNDD té previst debatre una proposta d'acord per defensar els "valors cívics i democràtics" del dret a decidir. És una manera de tornar a aconseguir la "transversalitat" que, segons tots els partits i les entitats que en formen part, definia el Pacte. El Govern, des d'un primer moment, ha ofert a Rigol el seu suport logístic per coordinar l'acció del Pacte, que també tenia prevista una mobilització conjunta per reivindicar davant Mariano Rajoy el clam sobiranista.

stats