Política 15/07/2014

'Un país normal': s'estrena el documental d'Òmnium

Andreu Buenafuente, Berto Romero, Xavier Sala i Martín, Karmele Marchante, Àngel Llàcer, Josep Maria Mainat i altres personalitats del món de la comunicació i de la política aborden el debat sobre la necessitat de fer la consulta del 9-N

Enric Borràs
2 min

BarcelonaÒmnium Cultural ha presentat aquest dimarts al vespre el documental 'Un país normal', on personalitats dels mitjans de comunicació i de la política parlen de la consulta del 9 de novembre i de la reivindicació que Catalunya pugui votar si es vol separar o no d'Espanya. La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha presentat el documental, que ha definit com "una eina, un documental que s'ha de veure però sobretot que s'ha d'ensenyar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vídeo, de tot just 15 minuts, és "per parlar del tema que ens ocupa a tots amb els amics, la família...", ha dit Muriel. "Sembla que som molts que tenim les idees molt clares però hi ha molts conciutadans que no les hi tenen tant i necessiten que els ajudem a pensar", ha afegit abans de la projecció. El vídeo, de tot just 15 minuts, és una reflexió sobre la consulta del 9-N però també sobre la democràcia mateixa. Entre els assistents a l'acte hi havia el conseller de la Presidència, Francesc Homs.

L'economista Xavier Sala i Martín, els periodistes Antonio Baños i Karmele Marchante, el ninotaire Miquel Farreres i la jutge Sílvia Ventura han assistit a la presentació, que s'ha fet als Cinemes de Girona de Barcelona, per participar després en un col·loqui moderat per Tian Riba, un dels autors del vídeo, produït per la campanya 'Un país normal', que defensa el dret a decidir. També apareixen al documental els comunicadors Andreu Buenafuente, Àngel Llàcer i Juan Luis Cano, els periodistes Martí Galindo, l'humorista Berto Romero, l'actriu Míriam Tortosa, l'empresari Josep Maria Mainat i el catedràtic de Ciència Política Ramon Cotarelo.

Tian Riba ha dit que un dels objectius del documental és "desdramatitzar el fet de votar" perquè "votar és la cosa més normal del món". Ha definit el procés sobiranista com una "revolució nacional" i una "revolució de regeneració democràtica". Ha agraït la participació de les personalitats que han acceptat sortir al documental. "Sobretot ho vull agrair als que no són independentistes", ha dit Riba, i ha afegit que tenen un "mèrit doble", perquè si no "és molt fàcil estar a favor de la consulta". Un dels qui surt al documental reclamant la consulta és Berto Romero. "En principi no vull una Catalunya independent, com a mínim no m'ho he plantejat, però també vull anar a votar", diu l'humorista.

stats