CAS NOOS
Política 22/12/2014

Els ducs de Palma tenen 20 dies per abonar més de 17 milions d'euros com a fiança del cas Nóos

Iñaki Urdangarin és l'acusat amb la fiança més alta, 14,9 milions. A Torres se n'hi reclamen 15,08 de manera conjunta amb la seva esposa

Antònia Artigues
1 min
Els ducs de Palma han d'afrontar una altíssima fiança pel cas Nóos. FOTO: EUROPA PRESS

PALMAEl jutge José Castro, a més d'incloure la infanta Cristina entre les persones que seran jutjades per l'anomenat cas Nóos, dóna un termini de 20 dies a la germana del rei i a la resta d'acusats perquè constitueixin fiança per cobrir tant les eventuals responsabilitats civils que es derivin com les hipotètiques multes que els poguessin ser imposades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la infanta, se li imposa una fiança de 2.697.150 euros i al seu marit, Iñaki Urdangarin, de 14.957.262 euros. Amb aquestes fiances, els ducs de Palma són els qui han d'afrontar les més altes, si se sumen les que han d'abonar cada un d'ells.

Si en 20 dies no han constituït la fiança, es procedirà a l'embargament dels seus béns. Així, la fiança de 600.000 euros que va abonar la setmana passada la infanta queda com a manifestament insuficient per cobrir les eventuals responsabilitats que Castro veu en la infanta Cristina.

El matrimoni format per Diego Torres, el soci d'Urdangarin, i Ana Maria Tejeiro ha de constituir una fiança de 15.803.858 euros. L'expresident Jaume Matas, actualment a la presó, i els seus exalts càrrecs José Luis 'Pepote' Ballester i Gonzalo Bernal, han d'abonar 3,5 milions d'euros. També són molt elevades les fiances imposades als cunyats de Diego Torres –que treballaven a Nóos– Marco Antonio Tejeiro i Miguel Tejeiro, per import de 4,6 i 9,6 milions. De la trama valenciana, és Luis Lobón qui ha de pagar la més alta: 4,1 milions.

Qui s'ha 'salvat' és el vicealcalde de València, Alfons Grau, ja que Castro ha desestimat les peticions d'obertura de judici contra ell i unes altres 11 persones.

stats